sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pieni pala Supermessuja

Kauttuan Ruukinpuisto oli/on edustettuna nyt viikonloppuna Supermessuilla Tampereella, jossa esillä ovat Puutarha, Kotimaan matkailu, OutdoorErä sekä Keräily. Itseäni kiinnostaa nimenomaan kotimaan matkailu, joten lähdin matkaan ystäväni kanssa "sillä silmällä", eli keräten mahdollisimman paljon infoa matkailukohteista sekä tapahtumista. Kovin paljoa en tällä kertaa messuilla kuvannut, mutta joitain mielenkiintoa herättäneitä kohteita tuli toki ikuistettua.

Kauttuan Ruukinpuistoa oli lauantaina iltapäivällä edustamassa aina iloiset ja pirteät Euran 4H:n naiset. Osasto oli hyvä, mutta lisäksi olisin kaivannut esim. arvontaa, joka oli selvä vetonaula useilla osastoilla, muiden aktiviteettien joukossa (esim. onnenpyöriä näin ainakin kolmella osastolla).Visualistiopiskelujen aikaan meillä oli yhtenä projektina kuvitteellisen messuosaston suunnitteleminen (lue lisää täältä), jonka jälkeen olen kiinnittänyt eri lailla huomiota osastojen ideointiin ja visuaalisuuteen. Turhan moni osasto jäi näilläkin messuilla vaisuiksi :(. Mutta onneksi joukossa oli myös muutamia todellisia onnistujia. Osastolla kävijöitä voi houkutella paikalle monilla, pienilläkin seikoilla, mm. osaston visuaalisuudella, erilaisuudella (miksi aina pitää tehdä "niin kuin on aina tehty" - rohkeutta kaivataan), arvonnalla tai muulla toiminnalla sekä tietenkin messuosaston emännän/isännän ansioilla (kukaan ei halua lähestyä osastollaan nurkassa kyyhöttävää, pitkästyneen näköistä ihmistä).Pieksämäen monipuolisista matkailupalveluista oli kertomassa mm. kuvan herra, joka vakuutti, ainakin minut, jo pelkällä ulkonäöllään.
Huittisten edustaja omalla osastollaan.Hämeen keskiaikamarkkinoita esiteltiin teemaan sopivalla puvustuksella.Rauman kaupungin yksi edustajista - hiljainen, mutta tehokas.


Puutarhapuolella bongasimme muutaman hauskan idean, joista polkupyörän tuominen osaksi puutarhaa on toki jo ennenkin mähty, mutta aina piristävä lisä.

Hauska idea puutarha/parvekekeinuksi :)


Mielestäni paras messuosasto oli Rapion Myllyllä / Rapion Myllyn kesäteatterilla. Upea idea ja toteutus. Osastolla oli myös puuromaistatusta ja tuotteiden ostomahdollisuus.  

Pienen palan Supermessuja päättää loppukevennys, johon innoituksen antoi Kaakko 135 - hyvän tuulen rannikko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)