tiistai 19. syyskuuta 2017

Amazing Eura Race 5

Lauantaina 16.9 kisattiin jälleen leikkimielinen Amazing Eura Race-kisa - jo viidettä kertaa. Kisapareja oli edellisvuoden tapaan seitsemän, suurin osa jo ennestään kisassa mukana olleita, osa uusia tulokkaita. Yksi kisaajista sai kuulla osallistuvansa Amazing Eura Raceen vasta kisapäivän aamuna.

Loistoporukka - näin järjestäjän näkökulmasta. Ja jos välillä kisajärjestelyjä tehdessä kävi mielessä, että mihin olen taas lupautunut, päivän anti ja osallistujien innostuneisuus sai kaiken epävarmuuden kariutumaan. Uskomaton päivä, uskomattomat suoritukset, uskomattomat kisaajat. Kiitos teille upeat kilpailijat ja kiitos tietenkin kaikille kisapäivän tehtäviin osallistuneille toimijoille/tahoille, jotka jälleen innostuitte mukaan järjestelyihin.  

Vaikka sää oli ailahteleva ja vettä satoi kisapäivän alussa kuin saavista kaataen, tehtävien ajan hyvä tuurimme ilman suhteen sai jatkoa ja kisaajat suoriutuivat tehtävistä suht' kuivin nahoin.  


Vuoden 2017 kisaajat, seuranaan kuljettajamme
Lue lisää päivän kulusta

Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

1. tehtävä - Arkkitehtuuri

Annoin kisaajille ensimmäisen kerran kisahistoriassa ennakkotehtävän, jonka aiheena oli arkkitehtuuri:


Kauttuan Ruukinpuisto on monimuotoinen matkailukohde, jossa yhdistyy vanha rautaruukkimiljöö kansallisarkkitehtimme Alvar Aallon arkkitehtuuriin.

TEHTÄVÄ

Tutustu parisi kanssa Aallon arkkitehtuuriin, sekä ideologiaan ja suunnitelkaa Aaltomainen rakennus/huonekalu tai esine. Valmistautukaa esittämään suunnitelmanne kisapäivän alussa. Jokaiselle parille on varattu esitysaikaa maksimissaan 5 minuuttia. Esitykset arvostellaan ja voittajapari saa edun seuraavan tehtävän yhteyteen. Esitystapa on vapaa.

Ennakkotehtävää ja sen esitystä arvioidessa kiinnitetään huomiota mm.:

· Suunnitelman ideologiaan suhteessa Alvar Aaltoon
· Rakennuksen/huonekalun/esineen estetiikkaan
· Suunnitelman toteuttamiskelpoisuuteen
· Esitystapaan/viihdyttävyyteen


Kisa lähti käyntiin hyvinkin erilaisilla esityksillä - räpistä ja sketsistä perinteisimpiin esitystapoihin. Kisaajat olivat panostaneet tehtävään ja lopputulokset olivat huimia. Voittoon ylsi suurella äänivyöryllä upea Aalto-saunajakkara, joka paitsi näytti hyvälle, oli myös käytännöllinen.


Muita suunnitelmia olivat mm. Aalto-malja (jolla yritettiin lahjoa järjestäjiä), ravintolasisustus, kaksi erilaista valaisinta,sekä tuoli/pöytä.
2. tehtävä - Ilmailu

Koska yksi kisan ideoista on tuottaa elämyksiä ja saada osallistujat kokeilemaan uusia asioita/harrastuksia, ei ilmailu ollut ollenkaan huono ajatus toteuttaa. Suuri kiitos Kauttuan Ilmailukerholle lentomahdollisuudesta, joka toteutettiin Kauttuan lentokentällä. 

Jännityksestä huolimatta kaikki kisaajat lähtivät mukaan lyhyelle lennolle ja suorittivat ohessa ilmailuaiheisen tietokilpailun, jonka avulla saatiin selville paremmuusjärjestys.3. tehtävä - Frisbeegolf

Matkamme jatkui kohti Kiperiä, jonne Pyhäjärviseudun Disc Golfin pojat olivat suunnitelleet hieman helpotetun radan kisaajille.

Monelle kisaajalle melko tuntematon harrastus loi tehtävän kautta varmasti kimmokkeen kokeilla lajia uudelleen. Väylät olivat vaihtelevia, haastavia ja ennen kaikkea viihdyttäviä. 

Kuva: Pyhäjärviseutu Disc Golf


4. tehtävä - Ötökkäbaari

Seuraava tehtävä suoritettiin Hinnerjoella Sisko Mikkosen kotona, joka oli pyynnöstäni avannut kisaajille baarin - ötökkäbaarin. 

Vielä toistaiseksi Evira kieltää hyönteisten käytön elintarvikkeina Suomessa, mutta lainsäädäntö ei puutu siihen mitä yksittäinen henkilö syö tai juo - sen tekee jokainen omalla vastuullaan.

Parin toisen kisaajan piti syödä 4 jauhomatoa ja toisen 2 torakkaa, sekä juoda shotit (mustaherukkamehua, olutta, kalakastiketta, sitruunamehua ja raakaa munavaahtoa) mahdollisimman nopeasti. Ötökät olivat kypsennettyjä, mikä ei helpottanut tarpeeksi tehtävää, ainakaan torakoiden kohdalla... Kaikki kuitenkin suorittivat tehtävän, vaikka sainkin aika synkkää palautetta osalta kisaajista.

5. tehtävä - Sup-lautailu

Seuraava tehtävä suoritettiin Sieravuorella, jossa myös söimme päivän pääaterian. Parit pääsivät kokeilemaan suppailua - toki osa kisaajista oli kokeillut lajia jo aiemminkin. 

Kaunis Pyhäjärvi antoi hyvät puitteet kisalle, vaikka sää oli kolea ja vesi kylmää.
6. tehtävä - Jousiammunta

Kuudennen tehtävän suorituspaikkana oli Härkänummi, jossa Pohjolan Muinaiselämys ylläpitää viikinkiajan kylää. Mia Heikkilä opasti kisaajat jousiammunnan saloihin, kisaajien nuolien osuessa enemmän ja vähemmän, sekä syvemmin kohteeseensa.
7. tehtävä - Erätehtävä

Härkänummelta siirryimme Mannilan kalasatamaan, jossa parit pääsivät suorittamaan kaksiosaista erätehtävää: ensin ritsan kokoamista mahdollisimman nopeasti ja kivien keräämistä, jonka jälkeen ritsalla ampumista - kohti metsoa.

Kari Kekin maalaama metso sai olla aika rauhassa pleksinsä takana, sen verran haastavaa ammunta oli. 
8. tehtävä - Mökkitikka

Kalasatamassa suoritettiin myös seuraava tehtävä, eli mökkitikka. Parit heittivät tulosta ja koska kyseessä on Amazing Eura Race, kisassa oli yksi jippo. Mikäli tikka ei osunut tauluun, piti kisaajan juoda shotti - 1 per ohimennyt tikka. Toisille juotavaa tuli peräti viiden shotin verran...
9. tehtävä - Nukketeatteri

Ennen siirtymistä seuraavaan kohteeseen kisaajille jaettiin hahmot, sekä lauseet nukketeatteritehtävää varten. Matkalla Galleriapuoti Aistinjyvään parien tuli miettiä esitystä valmiiksi. 

Parien hahmot olivat: Jutta Gustafsberg ja Axl Smith, Kumman kaan Ellu & Juha Sipilä, Päivi Räsänen ja Johanna Tukiainen, Kiira Korpi ja Antti Tuisku, Sami Hedberg ja Maria Veitola, Jouni Hynynen ja Kaija Koo, sekä Tiina Jylhä ja Kimi Räikkönen. Kuvassa osa hahmoista.


Alla videot kahdesta parhaimmasta esityksestä.
10. tehtävä - Amazing Eura Race bingo

Ennen tätä tehtävää hyvästelimme urhean ja uskollisen kuljettajamme, luvaten puolin ja toisin jatkaa perinnettä myös ensi vuonna - uusin kujein. 

Viimeinen tehtävä oli nostalginen, sillä bingon ohella kisaajat pääsivät muistelemaan edellisvuosien tehtäviä, samalla kuin uudet kisaajat tutustuivat jo olleisiin lajeihin. 
Jäljellä oli enää pisteiden lasku ja voittajien julistaminen. Vaikka päivä oli raskas ja tiivis, ei kisaajien hymy hyytynyt (ellei nyt ötököiden aikana), eikä naurusta ollut tulla loppua illan aikana. 

Tämän vuoden voittajakolmikko:

Voittajapari 

Toinen voitto peräkkäin

2.sija


3.sija

Ensikertalaiset yllätyksestä huolimatta heti palkintosijalle

Joka vuosi tapana on ollut kuvata naiset kuljettajamme seurana, niin myös tällä kertaa. Nyt suh' hillittyä ja hallittua :D

Lämpimät kiitokset seuraaville tahoille:

Kaisa Sinkkonen - korvaamaton avustaja
Esa Lehto - ideoitteni toteuttaja monessa tehtävässä
Puistolantien Auto - kuljetus
Kari Kekki - logo ja metso
Sisko Mikkonen - ötökkäbaari
Sieravuori - Sup-lautailu ja ruokailu
Pohjolan Muinaiselämys - Härkänummen käyttö ja jousiammunta
Satapaita - kisapaidat
Palkintohuone - palkinnot

Ensi vuoteen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)