tiistai 23. syyskuuta 2014

Amazing Eura Race 2

Joka vuotinen Amazing Eura Race kisailtiin tänä vuonna lauantaina 20.9 todella kauniissa syyssäässä. Viime vuonnahan osallistujia oli vain 4, eli kaksi joukkuetta (pääset lukemaan viime vuoden kisasta täältä). Nyt olikin järjestäjillä siis paineita, sillä kisaan ilmoittautui 14 kilpailuhenkistä ja aivan loistavaa persoonaa. Jälleen kilpailtiin pareittain ja yhdessä kulkien tehtävästä toiseen.

Mukaansa kilpailijat saivat vihjekartan, johon tuli merkitä seuraava tehtäväpaikka vihjeiden avulla. Yhden pisteen sai tehtäväpaikan nimestä ja toisen sen oikeasta sijoittamisesta kartalle. Esimerkkivihje: Mikä saa sinut syttymään? Onko se Jontte Valosaaren musiikki, Ikkunansärkijä-kirjan lukeminen vai sammuminen aamuyön tunteina? Matka taittuu vapaaehtoisesti vaikka saappailla.

Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

Kisa starttasi klo 10.00 Länsi-Euran Metsästysmajalta, loppuen n. klo 19.30 alkaneeseen viimeiseen tehtävään, myös majalla. Kuljetuksen hoiti erittäin mallikkaasti (lue: kärsivällisesti) Puistolantien Auto kuljettajanaan Harri Lähdemäki. 

Kuljettajamme naisten ympäröimänä
1.tehtävä - Euran rinkilät

Tehtävänä oli leipoa perinteisiä Euran rinkilöitä pareittain. Assari Kaisa oli tehnyt taikinan valmiiksi, joten tehtävä oli suht' helppo näin alkuun. Rinkilät pisteytettiin ja onnistuneimmat rinkilät syntyivät mikkeliläisparin kätösissä.2.tehtävä - Tehtävärata

Tämä tehtävä oli varmasti kaikkein mieleenpainuvin, pelkästään jo vaativuudeltaan sekä monimuotoisuudeltaan. Tehtävärata suoritettiin Länsi-Euran VPK:lla, palokuntalaisten toteuttamana. Parin tehtävänä oli ensin pukeutua (osalla ylisuuriin) varusteisiin ja lähteä suorittamaan harjoituskonttia, joka osoittautui yllättävän haastavaksi. Pimeä kontti sisälsi mm. erilaisia tunneleita, sokkeloita ja pudotuksia. Tästä suorittauduttuaan pari jatkoi kaatamaan keiloja, suihkuttaen vettä paloletkulla. Lopuksi molemmat kisaajat rullasivat letkut käyttökuntoon. 


"Siis, mitä pitää tehdä?""Selvittiin"

Tyyli on vapaa


3.tehtävä - Rata-ajo

Seuraavaksi suuntasimme Kauttuan mikroautoradalle, joka tietenkin oli erityisesti miesväen mieleen. Parit ajoivat kumpikin yhden kierroksen ja ajat laskettiin yhteen. Radan nopeimman ajan on ajanut aikoinaan Mika Häkkinen :D

4.tehtävä - Muinaisaika

Kisaajat saivat perehtyä päivän aikana myös Euran muinaishistoriaan, sillä yksi tehtävistä oli löytää oikeat vastaukset tietokysymyksiin esihistorian opastuskeskuksessa Nauravassa Lohikäärmeessä. 

5.tehtävä - Olutkiipeily

Tämä tehtävä oli kaksiosainen - ensin parin oli kavuttava Linnavuorelle mukanaan vihje, jonka avulla heidän tuli löytää olutpullo ja tuoda se mukanaan alas. Alhaalla parin tuli juoda olutta juomasarvellisen verran. Vihjeloitsu:

Linnavuoren valloittaja
Rohkea rokan syöjä
Oluen perässä kapuaja
Kalmiston armas vartija
Tule nyt olut ottamahan
Luonnon antimista pantu
Palkka kovan uurastuksen
Kivivallin syövereissä
Perustuksissa linnoituksen
Ikikatajan katveessa
Kolmen kiven luona
Mielikki metsän emäntä
Kivijärkäleen takana
Pannut kera maan isännän
Oluen palkaks' löytäjän

Oluet Rekolan panimolta Fiskarsista, sarvi Nauravasta Lohikäärmeestä

Linnavuori


6.tehtävä - Improvisointi

Linnavuorelta olikin lyhyt matka seuraavaan tehtäväpaikkaan, sillä suuntasimme Teatterimäelle. Jokaiselle parille arvottiin kolme lappua: henkilöt, paikka ja tilanne. Pari improvisoi tilanteen, joka arvosteltiin porukalla. Hauskaa oli ja näimme ehdottomasti monta näyttelijälupausta ;)

 Sutenööri ja mummeli, porttikongi, murtautuminen tilaan


Poliisi ja ilotyttö, baari, kiinniottotilanne7.tehtävä - Biljardijuonti

Viime vuotiseen tapaan suoritimme yhden tehtävän Public Housessa. Ja tottakai se liittyi juomiseen. Parin tuli pelata biljardia, kunnes saivat omalla vuorollaan pallon pussiin. Pallo mukaan ja baaritiskille hakemaan drinkkiä, jonka baaritädit olivat listanneet valmiiksi. Juoma nopeasti kurkusta alas ja toisen kisaajan vuoro.

8.tehtävä - Karaoke

Ennen tätä tehtävää ruokailimme Osmantuvassa, nauttien maukkaita pizzoja. Jokainen pari sai valita oman kappaleensa kolmesta vaihtoehdosta, joista yksi oli Kirkan, yksi Katri-Helenan ja yksi muuten tunnetun esittäjän kappaleita. Tämä tehtävä herkisti ainakin minut kyyneliin asti...9.tehtävä - Speden spelit

Muistattehan -90-luvun Speden spelit? Niistä valikoitui kolme tehtävää, jotka olivat: nauhan pujottaminen, hulahulavanteen pyöritys ja hyppynarulla hyppiminen. Tehtävä suoritettiin Soveron taidetalon piharakennuksessa.

10.tehtävä - Tulen teko ja  "ällötys"

Aamuisia palokuntaharjoituksia ei tarvinnut testata käytännössä parien yrittäessä sytyttää tulta tuluksilla, sillä kukaan ei siinä onnistunut :(. Muutama pari oli todella lähellä, mutta... Parin toinen kilpailija yritti siis sytyttää tulen, jonka jälkeen (parit yrittivät 5 min.) toinen kisaaja joutui syömään "ällötyksen". Ällötykset sisälsivät suklaamoussea, joihin oli piilotettu joko silliä, jalopenoja tai vaahtokarkkeja. Nam, nam.


Tässä siis kooste päivän kulusta, ihan parasta oli tietenkin olla livenä paikan päällä ja nähdä kaikki onnistumiset sekä iloiset osallistujat. Päivä oli rankka, mutta mielettömän upea. Saa nähdä mitä ensi vuonna keksitään!

Kamerani akku ei enää ollut tolkuissaan jaettaessa palkintoja. Alla kuitenkin kuvat kolmen parhaan parin plakaateista sekä mitaleista sijoille 4-7.

Voittajapari:


 2.sija:


3.sija:
 
 Loppuun kiitokset seuraaville tahoille:

Kari Kekki - Amazing Eura Race-logo
Puistolantien Auto - kuljetus
MJN-markkinointi - t-paidat, reput, tulukset
Länsi-Euran VPK - 2.tehtävän suunnittelu ja toteutus
Euran Urheiluautoilijat - 3.tehtävän ohjeistus, radan käyttö
Naurava Lohikäärme - 4.tehtävän suunnittelu
Pyhäjärvi-Teatteri/Ahlström - Teatterimäen käyttö
Public House - kisadrinkit, tarjoilu
Osmantupa - pizzat, karaoke
Kaisa Sovero - Soveron Taidetalon käyttö
Länsi-Euran metsästysseura - majan käyttö
Palkintohuone - palkinnot 

 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Todellakin. Kuvat eivät kuitenkaan kerro kaikkea, joten kuvista välittyneen fiiliksen voi kertoa vielä sadalla :D.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)