torstai 22. lokakuuta 2015

Kalkkimaalin lumoissa osa 2

Aikaa on vierähtänyt maaliskuusta, jolloin sain lahjaksi piirongin, joka minun oli tarkoitus tuunata TV-lipastoksi. Mutta parempi myöhään, kuin ei millonkaan ja vihdoin viimein lipasto on valmis. 

Aiemmin maalasin pienen yöpöydän kalkkimaalilla ja päätin ehdottomasti käyttää helppoa ja kaunista kalkkimaalia tälläkin kertaa. Kärsimättömälle maalaajalle kalkkimaali on todellinen löytö sen helpon levittyvyyden, nopean kuivumisajan ja pohjatöiden puuttumisen vuoksi. Itse hioin pelkästään piirongin oven reunoja hieman, sekä mieheni kunnosti kaapin oven liimaamalla.
Pidän siitä, että huonekaluilla on tarina kerrottavanaan, joten en halunnut piirongista "täydellistä", vaan jätin mm. puuttuvan listan ja kolhut korjaamatta. Itse kalkkimaali jättää pinnan hieman kuluneeksi, joten tässäkin suhteessa maali on loistavaa.

Tällä kertaa tilasin Jeanne d'arc living Vintage Paint - maalin Putiikki Vanha-Vantosta, värisävyllä French grey. 700 ml:n maalipurkki riitti erittäin hyvin piirongin maalaamiseen kolmeen kertaan - uskomatonta. Maalia jäi vielä jäljellekin.


Alla kuvia piirongista ennen maalausta - kaunis toki ilman maalaamistakin, mutta halusin tuoda huonekaluun omia tarinoitani ja sovittaa sen paremmin muuhun sisustukseen.Jo alkuvuonna löysin kaksi (!) ihanaa Nordalin vedintä Sisustus Deconellasta - silloin en tiennyt, mihin niitä vielä tarvitsisin. Eräänä päivänä sen sitten keksin ja ongelmana oli enää löytää 7 nuppia lisää piironkia varten. Kärsimättömänä ihmisenä päätin heti idean keksittyäni etsiä nupit käsiini. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty, sillä Nordal ei valmista niitä enää. 

Sinnikkyys usein palkitaan ja ennen kuin olin edes miettinyt sopivatko kyseiset vetimet piironkiin, olin löytänyt puuttuvat nupit ja vieläpä tarjoushintaan. Pikainen tarkistus sopivuudesta ja helpotuksen huokaus. Nupit ovat täydelliset.

Ajattelin vielä sisustaa piirongin kaapit ja laatikot hyllypaperilla tai vastaavalla (vielä etsinnässsä) ja siirtää tosiaan mm. juomani uuteen baarikaappiin. Isokokoinen piironki sopii hyvin taulutelevision alle ja meillä kun TV:tä katsotaan sängystä, niin katselukorkeus on nyt parempi. 6 kommenttia:

 1. Alkuperäinen pinta oli ilmeisesti lakattu, käsittelitkö sitä mitenkään ennen maalausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käsitellyt :D. Kalkkimaalin päälle kannattaa lisätä vahaa, varsinkin kulutukselle alttiisiin kohtiin.

   Poista
 2. Hei! Ihanaa että löysin blogisi.. :) Maalin olen omaan projektiini jo maalannut, enää vaha pitäisi vetäistä päälle. Kysyisinki vahasta, että tarviiko sitä ns. kiillottaa eli että laittaa ja antaa kuivua, jonka jälkeen rätillä hangata "kiiltäväksi". Niinkuin esimerkiksi perus mehiläisvahalle täytyy tehdä.. vai levitänlö vahan vaan ja annan kuivua, jonka jälkeen työ on valmis? sievän näköinen piironki ja se yöpöytäkin, täydellistä! :)
  terkuin Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). En tiedä oikeaoppista tapaa, mutta itse levitin vahaa pieni alue kerrallaan ja annoin hetken kuivahtaa ja hinkkasin tosiaan pyyhkeellä. Vahaa kannattaa laittaa, jos ei nyt ihan joka kohtaan, niin ainakin kulutukselle alttiille kohdille.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)