lauantai 14. marraskuuta 2015

Valosarja paperikukista

Viime lauantainen vanhojen kirjojen tuunauspäivä sai jatkoa, sillä mieltäni jäi kaihertamaan kukkien teko. Päivän aikana opettelimme taittelemaan kirjan sivusta yhden terälehden, josta kukka sitten rakentuisi. Autuaasti olin jo unohtanut, miten terälehti taiteltiin, joten tällä hirmu hyvällä (lue: surkealla) logiikallani oli käyttöä aikamoisen tovin. 

Vihdoin ja viimein ymmärsin tekniikan ja sain aikaiseksi ensin yhden kukkasen ja aamuyöllä kahden aikaan, tyttäreni avustuksella viimeisen, yhteensä 15:sta kukasta. Huh mikä urakka, vaikka taittelu olikin helppoa. 


Tarvitsin 15 kukkaa  valosarjaa varten ja koska itselläni oli vaikeuksia hahmottaa kukan teko, yritän nyt laittaa teille taitteluohjeet, niin voitte kokeilla itsekin kotona :)


 
Tarvitset siis vanhan kirjan (itselläni käytössä oli vuoden 1944 Tietojen kirja, jonka sivut ovat aika ohuet ja helposti työstettävät), liimapuikon, askarteluliimaa, pienen pensselin sekä runsaasti kärsivällisyyttä.

Lisäksi valosarjan, jos haluat tehdä samanlaisen kuin minä. Toki kukkia voi käyttää muullakin tavalla :D
1. Leikkaa sivuista neliön mallisia paloja, yhteensä 8 kappaletta. Koko määriytyy sen mukaan mihin kukkaa käytät. Itse leikkasin neliöistä 8x8cm.

2. Taita neliö kolmioksi.3. Keskikohdan selvittämiseksi, taita kolmio löyhästi vielä kahtia ja avaa takaisin.4. Taita kolmion molemmilta sivuilta - aloittaen keskikohdasta - kuvan osoittamalla tavalla siivekkeet.
5. Taita vielä toisen kerran niin, että siivekkeet ovat oikeassa suhteessa neliöön.
6. Leikkaa neliön yli menevät osat pois, jolloin sinulle jää tasainen, neliön muotoinen pala.
7. Taita neliö kahtia jälleen kolmioksi ja liimaa liimapuikolla avoimet sivut yhteen. Nyt sinulla on valmiina yksi terälehti.

8. Tee vielä 7 terälehteä samalla tavalla, jonka jälkeen voit koota ensimmäisen kukan. Terälehtien yhteen liimaamisessa käytin askarteluliimaa ja pientä pensseliä. Liimaa ensin 4 terälehteä hyvin kiinni toisiinsa. (Huom. jos teet valosarjan, älä liimaa terälehtiä aivan tyvestä kiinni, jotta saat ledvalon mahtumaan kukan sisälle.)

Liimaa toiset 4 terälehteä yhteen ja yhdistä sitten molemmat huolellisesti toisiinsa. Kun liimaus on kuivunut kunnolla, käy läpi jokainen terälehti avaten ne kauniisti.
9. Kukka on nyt valmis. Jos teet valosarjan, jatka kukkien tekoa. Kukkia tarvitaan tietenkin niin monta kuin valosarjassa on led-valoja, itselläni siis 15.
10. Pujota led-valot kukkien sisälle ja tarkista vielä, että jokainen kukka on tukevasti paikallaan. Asettele sarja haluamallesi paikalle :D
4 kommenttia:

 1. Todella kaunis..upeaa työtä,jälleen! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava tämäkin! Ooy kyllä taitava<3 just sun tyylinen valosarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minni :D. Tää on vain osoitus siitä, että näitä on helppo tehdä, kun jopa minäkin osaan... Melkein ilman hermostumista ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)