perjantai 20. marraskuuta 2015

Himmelivaloa

Oletko koskaan tehnyt himmeleitä? Minä en, mutta nyt päätin kokeilla, sillä halusin toteuttaa himmelivalosarjan joulumarkkinoiden tunnelman luojaksi. Se, päätyykö valot ikinä markkinoille jää nähtäväksi, mutta laitan teille linkkejä himmeli-ohjeisiin ja tietysti kuvia omista tekeleistäni. 

Halusin himmeleistä valkoisia, joten tilasin ohuita valkoisia pillejä täältä. Lisäksi tarvitsin vain lankaa/siimaa ja taas kärsivällisyyttä ;). Sekä tietenkin valosarjan.
Aloitin mielestäni yksinkertaisemmalla valosarjalla, johon tein 8 timantin muotoista himmelin osaa. Valosarjassa oli 15 led-valoa, mutta tarkoituksella jätin joka toisen valon "tyhjäksi", ettei sarjasta tulisi liian ahdas. 

Idea löytyi täältä ja ohjeet timantin mallisiin osiin täältä. Toteutus oli kivaa, vaikkakin aika näpräämistä, mutta ehdottomasti kokeilun arvoista.
Halusin myös kokeilla perinteisen himmelin tekoa modernisti, eli valkoisilla pilleillä ja yhdistää siihen valot. Ohjeita perinteiseen himmeliin löydät mm. täältä ja täältä

Millainen on sinun himmelisi? Seuraavaksi kokeilemaan kuppikakkuvalosarjaa Herkkupuotiin. Hyvää viikonloppua :D 

4 kommenttia:

 1. Meitä on selkeesti purru joku askartelukärpänen..itse oon viimeksi väsänny tollasen perinteisen himmelin vuonna 1994,joten aikaa on..pitäisköhän herätellä taito uusiks esille?!;)
  Ei vaan kyllä tän vuoden askartelut rupee oleen tässä mun osalta..loppu mennään valmiilla :D
  Hyvää viikonloppua,huomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä mikä kärpänen on purrut... Hyvää viikonloppua ja pian nähdään :D

   Poista
 2. oo mäkin voisin kokeilla tota tos ylempänä olevaa ku teit tohon johtoon noita himmeleitä!:) Iha sika kiva! ...löytyispä sitä aikaa ja niitä hermoja jostain ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään kans vähän enemmän tosta timanttivalonauhasta kuin perinteisemmästä mallista. Yllättävän helppoa jopa näinkin kärsimättömälle :). Kokeile ihmeessä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)