tiistai 30. elokuuta 2016

Amazing Eura Race 4

Lauantaina 27.8 kisattiin järjestyksessään neljäs Amazing Eura Race-kilpailu. Yllättävän kolea elokuu näytti kisapäivänä aurinkoisen puolensa ja päivä saatiin pakettiin lämpimässä säässä, ilman sadetta - tosin hurjan Rauli-myrskyn saattelemana.  

Kisapareja oli tänä vuonna seitsemän: Eurasta, Raumalta, Mikkelistä ja Turusta/Laitilasta. Vanhojen konkareiden lisäksi kisaan oli uskaltautunut moni uusi, ennakkoluuloton kisaaja. Päivä oli uskomattoman upea ja tehtävät saivat jälleen kiitosta monipuolisuudestaan, sekä yllättävyydestään. Kukaan ei tuntenut oloaan ulkopuoliseksi ja kisan ohella 150-vuotias Eurakin tuli taas astetta tutummaksi. Tänä vuonna rikoimme hieman rajojakin, sillä piipahdimme Säkylässä suorittamassa muutaman tehtävän.

Ilman upeita kilpailijoita ja alueen toimijoita en minä järjestäjänä pystyisi tuottamaan näin onnistuneita kisoja, vuodesta toiseen. Suuri kiitos kuuluu siis heille. Kilpailijat maksavat osallistumismaksun, jolla katetaan päivän kuluja ja suurin osa toimijoista tuovat kisapäivään oman osaamisensa/tuotteensa täysin ilmaiseksi, tai hyvillä alennuksilla. Kiitos :D

Vuoden 2016 kilpailijat, seuranaan kuljettajammeLue lisää päivän kulusta


Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi.

1. tehtävä - Taide

Taiteilija Matti Laine oli kehittänyt kilpailijoille taidetehtävän päivän alkuun. Kilpailijoiden tuli tunnistaa taidesuuntauksia ja taidemaalareita, sekä piirtää naivistinen teos aiheesta: Lehmä nimeltä... 

Taiteilija Matti Laine tuomarointi-tehtävässään

2. tehtävä - Catwalk

Pyysin kilpailijoita pukeutumaan juhla-asuihin Euran juhlavuoden kunniaksi ja aamupäivän aikana hyödynsimme asuja muutamassa tehtävässä. Ensimmäinen niistä oli muotinäytös, jossa kisaajien tuli pareittain esiintyä punaisella matolla, joka tosin ei tuulessa pysynyt aloillaan... Näimme upeita heittäytymisiä ja rohkeita esityksiä, eikä naurussakaan ollut rajaa. Loistavaa.3. tehtävä - Salamavalot

Tehtävää varten kisaajat saivat valita rekvisiitan, tietämättä kuitenkaan mihin ne liittyisivät. Vaihtoehtoina olivat: bussi - taksi - pyörä - mopo - rullaluistimet - nyrkkeilyhanskat - piknik. Tarkoituksena tehtävässä oli ideoita tarina valokuvalle, rekvisiittaa apuna käyttäen ja tietenkin poseerata kuvaajalle. Valokuvaajana oli Hanna Nummela, joka toimi myös tehtävän tuomarina. Kuvaukset suoritettiin Tallinmäellä, sekä Valjastallissa.

Kilpailijat saivat kiitosta luovuudesta, sekä heittäytymisestä, eikä suotta. Olen niin ylpeä kilpailijoista tässäkin tehtävässä. Salamavalot-tehtävän kuvat: Hanna Nummela.

4. tehtävä - Tanssi

Tehtävä suoritettiin Valjastallissa, jonne sain ohjaajiksi, sekä tuomareiksi lavatanssin SM-mestarin Jyrki Siivosen ja Pirjo Aron. Lopuksi tanssin pyörteisiin pyydettiin myös Jyrkiä, kuljettajamme säästyessä niukin naukin ;)


5. tehtävä - Melonta

Vähän huolestuneina jatkoimme matkaa kohti Säkylää ja Katismaansaarta. Koko ajan yltyvä tuuli ja edessä olevat vesitehtävät tuntuivat olevan huono yhtälö. Kilpailijat olivat vielä kuitenkin autuaan tietämättömiä edessä olevista tehtävistä ja vasta paikan päällä kertoessamme seuraavan tehtävän, alkoi huolestuneita ilmeitä eksyä kisaajien kasvoille. Aallokko oli hurja alkuperäisellä suorituspaikalla, mutta onneksi löysimme suojaisan poukaman, jossa pääsimme suht' turvallisesti melomaan.

Sen verran olin kilpailijoille kertonut, että edessä olisi muutama kastumisvaarainen tehtävä. Ensimmäinen olisi ehkä, jälkimmäinen melko varma kastuminen. Melonta onnistuikin lähes kaikilta kastumatta - muutama pari päätti kuitenkin harjoitella myös eskimokäännöksiä :)
6. tehtävä - Gladiaattoritaisto

Tässä tehtävässä näytti olevan mahdotonta olla kastumatta. Jo pelkästään alustoille pääseminen oli hankalaa, saatikka sitten siinä pysyminen. Mikä tietenkin lisäsi rannalla olevien naururyppyjä. Paikalle pysähtyi myös kisan ulkopuolisia ihmisiä kuvaamaan outoa tapahtumaa.7. tehtävä - Juomalaulu

Päivä oli täynnä juhlaa ja mestareita. Kilpailijoiden lisäksi mukana oli siis myös kuuluisuuksia, joista yksi tehtävänantajista oli juomalaulun SM-mestari Mika Peltonen. Mika oli kehittänyt kisaajille Juomalaulutehtävän, jossa parien tuli sanoittaa Hämä-hämähäkki-laulun ensimmäinen säkeistö uudelleen. Mika toimi tehtävässä myös tuomarina. Tehtävän suoritimme Peltosen laulustakin tutussa Kansantalossa, eli Public Housessa.Kisaajat saivat pubissa jokainen virvokkeen, joka innoitti pareja uudelleensanoituksiin. Voittajasäkeistö näyttää tältä:

Rauno sekä Jorma pääsi kapakkiin
kohta tuli pilkku
juoman eestä vei
naapurin Asko pyysi jatkoille
poikain humal'tila kohos uudelleen


8. tehtävä - Keilaus

Seuraavaksi siirryimme Euran keilahalliin, joka sponsoroi tehtävän. Parin tuli yhdessä keilata 10-sarja, tietenkin mahdollisimman hyvällä tuloksella. Koska olet viimeksi käynyt keilaamassa? Voimme lämmöllä suositella Euran keilahallia :)
9. tehtävä - Hevosajo

Joka vuosi kisassa on ollut mukana eläintehtävä, niin myös tänä vuonna. Nyt kyseessä ei kuitenkaan ollut elävä eläin, vaan kottikärryihin kiinnitetty keppihevonen, jonka yhdistelmästä tuli hevoskärry. Parista toisen piti juosta pallokentän läpi tyhjillä kärryillä, hypätä kyytiin ja toisen työntää hevoskärry lasteineen takaisin lähtöpisteelle. Yksinkertainen tehtävä ja toteutus, mutta yllättävän hauska.10. tehtävä - Amazing Race-peli

Eniten aikaa vienyt tehtävä järjestäjälle oli Amazing Race-pelin kehittäminen. Jokaiselle parille arvottiin lentolippu, jonka saatuaan pelaajien tuli suorittaa 10 tehtävää kohdemaahansa liittyen. Maita olivat: Suomi, Peru, Tansania, Yhdysvallat, Japani, Australia ja Venäjä. 

Parit keräsivät suorittamispisteitä pieneen matkalaukkuun, suorittivat kiertotie-tehtäviä, saivat sattumakortteja, söivät/joivat maansa kansallisruokia/juomia, kävivät varikolla jne. 

Suomen edustajan näyte ripaskasta

Aivan huippupäivä. Kuten aina, upeinta on nähdä niin paljon onnistumisia, iloisia ilmeitä, riehakkuutta ja heittäytymistä. Uskomatonta kuinka kisaajat suostuvat tehtäviin mukisematta, uhmaten omia mukavuusalueitaan. 

Koska joukossa on sekä fyysisiä, että luovia tehtäviä, on jokaisella parilla hyvät mahdollisuudet voittoon. Kaikki olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tärkeintä ei ole voitto, vaan mukava yhdessäolo.

Jokaisen tehtävän sijoitukset kuitenkin laskettiin yhteen ja leikkimielisen kilpailun paremmuusjärjestys saatiin selville.

Tämän vuoden voittajakolmikko:

Voittajapari:

Kova työ tuotti vihdoin tulosta


2. sija:

Speed - kuoleman kyydissä, kuva: Hanna Nummela

3. sija:

Takuuvarmasti aina kärkisijoilla

Jo kisaperheeseen kuuluvan kuljettajamme kärsivällisyys ja mojovat leiskautukset luovat päivään aina oman, siihen kuuluvan tunnelmansa, mistä emme halua luopua. Kiitos :DKiitokset seuraaville tahoille:


Kaisa Sinkkonen - korvaamaton avustajani
Matti Laine - Taidetehtävä
Hanna Nummela - valokuvaus Salamavalot-tehtävässä
Jyri Sarin/Retrotaksi - Salamavalot-rekvisiitta
Tero Lehtonen - Salamavalot-rekvisiitta
Jyrki Siivonen ja Pirjo Aro - Tanssitehtävä
Katismaa - Melonta, ruokailu
JST-Team - Gladiaattorivarusteet
Mika Peltonen - Juomalaulutehtävä
Public House - juomat
Euran Keilahalli - Keilaus
Euran kunta - valjastalli
Puistolantien Auto - kuljetus
Kari Kekki - Amazing Eura Race-logo
Palkintohuone - palkinnot

Ensi vuoteen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)