torstai 25. elokuuta 2016

Rockia ja romantiikkaa

Mihin elokuu hävisi? Tuntuu kuin juuri olisin ollut Mikkelissä Jurassic Rockissa ja nyt on jo kuun loppu, apua! Voitin liput kahdelle, kahdeksi päiväksi, Mikkeliin Jurassic Rockiin ja tottahan toki sinne oli myös mentävä. Viimeksi olen ollut festareilla 10 vuotta sitten, joten nyt oli korkea aika päästä ihmisvilinään. Ja ihan huippu viikonloppu olikin. Ja minäkö muka liian vanha festareille? Pyh. 

Festareista ei sen enempää (paitsi, että perjantainen kuravelli pilasi kenkäni - ehkä oli jo aikakin heittää ne menemään - mutta tunnelma oli muuten taivaalla, esiintyjistä ehdottomat suosikkini viikonlopun aikana olivat Turmion kätilöt ja Cheek, uusia tuttavuuksia solmittiin ja nautittiin upeasta ilotulituksesta), mutta muutama sana ja kuva ihanasta kahvila Nandasta, jonne halusin ehdottomasti poiketa Mikkelissä ollessani. Emmekä suinkaan olleet ainoita Nandan asiakkaita, vaan lounas-kahvila oli lähes ääriään myöten täynnä. Enkä ihmettele. Minulle riitti ravinnoksi (jäätelöannoksen lisäksi)kahvilan hauskat yksityiskohdat, uniikki sisustus ja letkeä tunnelma. Pääsisäänkäynti on Savilahdenkadun puolella, mutta me parkkeerasimme auton sisäpihalle ja astelimme kahvilaan takakautta.Täällä olisi riittänyt katsottavaa moneksi tunniksi. Omaan makuuni sisustuksessa oli ehkä liikaakiin rönsyilevyyttä, mutta loistavat oivallukset, vanhat hirsi- ja tiiliseinät ja värikkäät pöytäryhmät loivat kahvilaan SEN JONKIN, jota rakastan.

Kahvilan yhteydessä on myös upea Hinee / Design & Handicraft Shop, josta löytyy takuulla uniikit ja täysin suomalaiset tuotteet vaikka lahjaksi. Kannattaa poiketa, vai mitä sanotte esim. näistä ihanista origami-korviksista?Mikkelin ns. Wanhan Talon ikkunasta (josta siis löydät myös Nandan) olen jo aiemminkin bongannut loistavan tekstin. Tähän pyritään.


Lauantaina tarkoitukseni oli kierrellä lisää Mikkelissä, mutta sen verran tuli perjantaina oltua festaritunnelmissa, että ajatukseksi jäi. Tosin yön - ei niin hiljaisina - tunteina tutustuin mm. Eepin grilliin, joka on aivan loistava valinta yöpurtavaa hamuavalle, eikä vähiten grillin uskomattoman ihanan henkilökunnan ansiosta, jotka jaksoivat vääntää Eepin erikoisia pitkälti yli sulkemisajan. 

Myös Ravintolalaiva Toivon uusi yökerho, Ruuma, on näkemisen/kokemisen arvoinen. Tosin sinne oli muutama muukin festarilainen löytänyt tiensä ja ahdasta oli. 

Nyt lauantaina kisaamme Amazing Eura Race-tapahtumassa, tai siis minähän en kisaa, vaan järjestän kilpailun 7:lle rohkealle parille  :D. Yksi pareista on Mikkelistä, eli vanhin tyttäreni ja hänen avomiehensä ja päätimme sisustaa yläkerran ns. kesähuoneen heille yöpaikaksi. Saimme ilmaiseksi parisängyn ja 7 eurolla yöpöydän, jotka päätimme maalata kalkkimaaleilla. 

Maalit kävimme ostamassa Keltaisesta Kartanosta, Sastamalasta, joka on myös tutustumisen arvoinen ihana putiikki. Itse maalauksesta kerron seuraavassa postauksessani, mutta tähän loppuun muutama kuva romanttisesta putiikista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)