lauantai 30. heinäkuuta 2016

Ihanat kesäkahvilat, osa 2

Jatkoin kesäkahvilakierrostani vielä perjantaina ja ensimmäiseksi suuntasin Paneliaan, sisustus ja käsityö Midinettiin, jossa on näin kesäisin myös ihana kahvila. Olen aina rakastanut Paneliaa ja usein ajelenkin kylän läpi vain nauttiakseni kylänraitista ja tietenkin jo lapsuudessa vatsan pohjaa kutittavasta mäestä, joka kuuluu ajaa talla pohjassa (edelleen)... 


Kahvilassa on tarjolla herkullisia leivonnaisia, jotka sopivat täydellisesti sisustuskaupan karkkimaisiin väreihin ja tuotteisiin. Be happy :D

Kahvilan takahuoneessa on erilainen maailma - täällä voit aistia vanhan ajan tunnelmia ja nauttia kiireettömyydestä. Vinkki: samalla reissulla voit piipahtaa ostoksille Wanhaan Sähkötehtaaseen, josta löydät mm. Villa Pellavan ja Punaisen tallin myymälän. Torstaina väliin jäänyt Villilän kartanon kesäkaffila oli seuraava etappini. Mm. autotallina toiminut rakennus on muuntautunut viileäksi kahvilaksi upean kartanon kupeeseen.


Juuri tällaista ideointia ja tilojen hyötykäyttöä peräänkuulutan. Mikä onkaan matkailijoille elämyksiä tuottavampaa kuin pysähtyä reitin varrelle uniikkiin, vaikka vain hetkenkin auki olevaan, kesäkahvilaan/myymälään ja samalla nauttia alueen historiasta.

Vanhan Opelini viereen pysähtyi herrasmies vielä omaani vanhemman Opelin (Kadett) kanssa ja sain luvan ottaa autosta kuvia. Historiaa tämäkin.

Upean kartanon pihapiiri on minulle tuttu entuudestaan ja aikoinaan olisin jopa päässyt opiskelemaan Villilään tarpeistonvalmistajaksi. Villilän studiolla onkin kuvattu paljon suomalaisia elokuvia, kuten esim. Postia pappi Jaakobille, jonka pappilana toimi edellisessä postauksessa kuvaamani rakennus.   Ihanat kesäkahvilat osa 1, on luettavissa täällä. Mikä on sinun kesäkahvilasuosikkisi? 

2 kommenttia:

  1. Heippa Kirsi..sulla on ollut nautinnollinen kesä..toisin kuin eräällä...tosin muutama ilon pilkahdus sinnekin mahtuu..Kommentoin nyt kaiken samalla eli..upeaa taidetta..kastehelmi-sarja mahtava!(täälläkin keräillään)Untamala,parasta Laitilassa!Kesäkahvilat tunnelmallisia omalla tavallaan jokainen,pitsiviikon välttely?Eihän Raumalle muulloin kannata tullakaan..!;D Ja mikä ihana Opel..niin palasi lapsuuden mummolamatkat mieleen..ilman turvavöitä tottakai :D Hyvää loppukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa loppukesää myös sinulle Anne - koska nähdään? Mulla vielä monta kivaa juttua edessä, mm. Jurassicrock nyt viikonloppuna ja Amazing Eura Race - tykkään :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)