perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kastehelmi

Jo jokin aikaa sitten ostin itselleni Iittalan Kastehelmi-sarjan lautasia, sävyltään sade. Tyttäreni osti lisäksi minulle leipälautasia, jotka ovat väriltään kauniin vaaleansinisiä. Hämärästi muistan, että jo lapsuuskodissani oli Kastehelmi-sarjaa, mutta ne ovat ajan saatossa hävinneet jonnekin. Tämä harmittaa, sillä vasta nyt olen oppinut arvostamaan suomalaista designia.


Jo lautaset saatuani mietin, että joku kerta kuvaan ne sateessa ja vihdoin tänään päätin tarttua tuumasta toimeen. Päivä oli ollut muutenkin levoton herätessäni jo aamuviideltä pyörittelemään erilaisia visioita/ideoita päässäni. Kaipasin siis illalla jotain toimintaa. Kuvissa ei sadetta juurikaan huomaa, ellei lautasella olevia pisaroita lasketa.

Vettä tuli taivaan täydeltä lähtiessäni matkaan, enkä tietenkään innoissani miettinyt niin arkipäiväistä asiaa kuin vaatetus. Se oli virhe, sillä crocsini imivät vettä kuin sienet. En kuitenkaan ajatellutkaan meneväni vaihtamaan kenkiä tai muita sadevarusteita (enhän edes omista sellaisia). 

Suunnistin Alisenkoskelle lähelle kotiani ja löysin heti kauniin kukan kuvausta varten. Kukka oli hieman toispuoleinen, mutta toimi kivana tehosteena. Minulla oli myös mukanani maalattu sarvi asetelmaa varten.


No kuinkas ollakaan, vanhalle myllylle kulkevat puuaskelmat olivatkin liukkaat ja minähän pyllähdin pyrstölleni crocseineni. Luojan kiitos, että sekä kamera, että lautaset pysyivät ehjänä. Itse sain muutaman osuman ja kastuin kertaallisesti, mutta se ei menoa haitannut. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)