maanantai 21. syyskuuta 2015

Amazing Eura Race 3

Jälleen on takana yksi vuoden kohokohdista, niin järjestäjien kuin kilpailijoidenkin näkökulmasta, nimittäin Amazing Eura Race. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin lauantaina 19.9 nimensä mukaisesti Euran alueella. Ilma oli jälleen mitä mainioin ja järjestäjien tehtävävalinnat osuivat oikeaan. Rankka, mutta antoisa päivä sai hien pintaan, mutta hymyn huulille :D

Tänä vuonna kisaan osallistui 5 paria ja muutimme hieman sääntöjä saadaksemme kilpailusta mahdollisimman reilun, eli viime vuotisen, aikaan perustuvan tuloksen sijaan, tänä vuonna jokaisen lajin yhteenlaskettu sijoitus ratkaisi voittajan. Vihjekarttoja ei tänä vuonna ollut käytössä, mutta kisaajat eivät tietenkään etukäteen tienneet tehtäviä, eivätkä paikkoja, missä ne suoritettaisiin. Arvailuja olikin hauska kuunnella - toki osa arvauksista oli myös oikeita.   

Ilman paikallisia toimijoita ei kisa olisi onnistunut tänäkään vuonna, joten extra suuri kiitos heille :). Järjestäjänä suurin palkinto on nähdä kilpailijoiden innostuneet ilmeet ja kuulla kuinka onnistuneita sekä erilaisia tehtävät olivat. Yksi kilpailun valteista on ollut se, että kisaajat ovat päässeet tekemään asioita, joita ei muuten tulisi kokeiltua. Ensi vuodeksi onkin jo suunnitteilla kaikkea uutta kivaa.

Klikkamalla kuvia, saat ne suuremmiksi.


Kilpailijat seuranaan uskollinen kuljettajamme


Lue lisää päivän kulusta


1. tehtävä - Musavisa

Ensimmäiseen "lämmittelytehtävään" kilpailijat saivat arvonnan mukaan valita oman ketegorian. Kategoriat olivat: Nuorekas takatukka (80-luku), Itsevarma kultakello (Rap), Raivoisa metallisydän (Hevi), Leikkisä kookospähkinä (Lasten musa) ja Sentimentaalinen tanssikenkä (Iskelmä). Näin käynnistyi 3-osainen musavisa. Ensimmäisessä osiossa parien tuli tunnistaa oman kategoriansa 2 kappaletta intron avulla. Toinen osio oli jatkaa kertosäettä ja kolmas osio oli kuvatehtävä. Kaikki tehtävät liittyivät siis parien valitsemaan aihealueeseen.

Tunnistatko sinä kappaleet kuvavihjeiden avulla? 

Iskelmä kappaleet

80-luvun kappaleet


2. tehtävä - Darts

Koska kisailijamme ovat kovatasoista porukkaa, päädyimme näyttämään mallia dartsin heitossa Osmantupaan, jossa alkamassa oli piirimestaruuskisat :D. Jostain syystä tuloksiamme ei kuitenkaan noteerattu kisatuloksiksi, mutta saimme selville paremmuuden omien kisailijoidemme kesken - ja sehän oli pääasia.Tehtävän jälkipuintia


3. tehtävä - Makutesti

Karkkien ystäville seuraava tehtävä oli mitä parhain, sillä matkamme jatkui Makeistamolle. Kilpailijoiden silmät sidottiin, ja he saivat maistella sokkona neljää eri karkkia, joista tuli tunnistaa kaksi eri makua. Helppoa se ei suinkaan ollut.
Makeistamon karkkisetä lahjoitti vielä kilpailijoille, järjestäjille ja kuljettajalle omat karkkipussit kotiin vietäviksi. Kiitos Timo :D


4. tehtävä - Ammunta

Kilpailijat pääsivät mittaamaan taitojaan ammunnassa Kiukaisten Metsästäjien ampumaradalla. Aseena oli pienoiskivääri, jolla kukin kilpailija ampui viisi laukausta tauluun. Ensin oli syytä miettiä strategiaa ja ammunnan jälkeen käydä läpi omaa suoritusta.


Taso oli kova, mutta voittajapari löytyi tässäkin tehtävässä. 

5. tehtävä - Lehmän lypsy

Tämä tehtävä piti toteuttaa jo viime vuonna, mutta esteestä johtuen se siirtyi tälle vuodelle. Aivan loistavaa, että pääsimme Hakalan tilalle Kiukaisiin suorittamaan ehkä päivän mieluisinta tehtävää. 

Parin toisen kilpailijan tehtävänä oli lypsää äärettömän kärsivällistä ja rauhallista Hanna-lehmää, toisen juodessa noin desin verran lypsylämmintä maitoa.

Lypsymestarin malliotteet

Tilan omistaja Marjut Hakala tarjosi meille pullakahvit, tietenkin tilan maidolla höystettynä sekä kertoi lehmätilan arjesta ja vastaili lukemattomiin kysymyksiin niin siittämisestä kuin tilan litramääristäkin. 


6. tehtävä - Romu

Tehtävän nimi on ehkä hämäävä, sillä kyseessä oli paljon muutakin kuin auton osien tunnistamista. Siirryimme tehtävää varten Niemen Purkaamolle Paneliaan, jossa vastassa oli monenlaista puuhaa, sekä miehille, että naisille erikseen.

Koska yksi pareista oli naispari, heistä toinen "joutui" suoriutumaan miesten tehtävistä. Roolijako laitettiin kuitenkin uusiksi ja ensimmäisenä miesten tehtävänä olikin pukea ylleen sukkahousut mahdollisimman nopeasti. Tämä oli yllättävän hauska tehtävä, kuten ehkä kuvista voi aistiakin.


  

Sukkahousukisailijat jatkoivat tietokilpailun pariin, jossa vierähtikin aikamoinen tovi. Kysymykset koskivat mm. juoruja, muotia, hömppäelokuvia ja synnytystä. Virhepisteiden perusteella kisailijoiden tuli vielä lakata sormiensa kynsiä tietty määrä. Aika upeat värit oli miehillä kynsissään päivän loppuun asti (ja ehkä vieläkin).

Tällä välin naiset siirtyivät tunnistamaan seitsemää erilaista auton osaa. Helpotukseksi heille oli tehty 10 osan lista, joista siis tuli löytää oikeat osat. Jo ensimmäisen vuoden kisasta tiesin, ettei tehtävä ole heille todellakaan helppo.Osien tunnistamisen jälkeen naisia odotti voimaa ja koordinointikykyä vaativa tehtävä, sillä tarkoituksena oli siirtää pumppukärryillä viisi lavaa päällekkäin. Romu-tehtävän jälkeen kävimme syömässä Syster-baarissa Paneliassa, jossa tarjolla oli maistuvia pizzoja ja kebabannoksia. Ruokailu teki terää, mutta kilpailijat taisivat hieman väsähtää, joten seuraava tehtävä otti jonkin verran voimille.


7. tehtävä - Kuvasuunnistus

Nyt me järjestäjät pääsimme helpolla, sillä lähetimme parit keskenään matkaan Kauttuan Ruukinpuistoon, mukanaan 10 erilaista kuvaa, jotka piti kuvata mahdollisimman samankaltaiseksi. Aikaa pareilla oli puoli tuntia.Kuva 2

Kuva7


8. tehtävä - Tennis


Aamupäivään suunnittelemamme tennisosio piti siirtää alkuiltaan, sillä Ruukinpuiston kentällä oli käynnissä kunnan tennismestaruuskisat :D. Illansuussa saimme kuitenkin toisen kentistä käyttöömme ja pääsimme suorittamaan 3-osaista tehtävää.

Ensimmäisessä osiossa parien piti vuorotellen syöttää, toisen yrittäessä ottaa palloja ämpäriin.


Toisessa osiossa tehtävänä oli tarkkuusheitto, jossa viidellä pallolla tuli saada kolme "keilaa" nurin.
Kolmas osio oli pomputusviesti, jossa parit juoksivat kentän ympäri pomputtaen palloa koko ajan mailalla. Puolivälissä kenttää vaihdettiin kisaajaa.9. tehtävä - Ällötys

Joka vuosi mukana on tietenkin ällötystehtävä, joka tänä vuonna oli yllättävän haastava. Parien tuli löytää kalan perkuujätteiden joukosta kivi, jonka muoto kertoi minkä viinashotin kisaaja joutui juomaan. Aika ratkaisi tehtävän sijoitukset. Shotteina olivat tequila, ufoshot ja leijona pastilli. Nam nam.


Tehtäväpaikkana Hevossuonranta10. tehtävä - Sarjakuva


Viimeinen tehtävä suoritettiin lähtöpisteessä ilman suuria suorituspaineita (ainakaan fyysisesti). Nyt tarvittiin enää ripaus hulluutta, luovuutta, itseilmaisua ja esiintymiskykyä. Pareille arvottiin kaksi hahmoa, joiden pohjalta he keksivät ja piirsivät sarjakuvan. Aihe oli vapaa, mutta lähes kaikissa oli nähtävillä joko kisatehtävät tai päivän polttamat puheenaiheet Suomessa. 

Parien tuli myös esittää sarjakuva näyttelemällä. Erinomainen päätös upealle päivälle ja loistaville suorituksille.Borat ja pääministerimme


Kuvat eivät tietenkään kerro kaikkea upeasta päivästä, mutta järjestäjänä olen onnellinen, että kaikki meni jälleen kerran nappiin ja erityisesti siitä, että kilpailijat nauttivat päivästä, olivat innolla mukana jokaisessa tehtävässä ja jaksoivat suorittaa välillä raskaatkin tehtävät hymyssä suin. Kunnioitus jokaista kilpailijaa kohtaan.

Loppuun vielä tulokset:

Voittajapari:

Naisenergialla voittoon


2. sija:

Viime vuoden voittajat nyt sijalla 2


3.sija:

Treenattu on - jumbosijalta kolmansiksi


Ilman kuljettajaamme emme olisi suoriutuneet tästäkään kisasta kunnialla, joten hänelle ja upealle kulkuneuvollemme erityiskiitokset. Näihin tunnelmiin - ensi vuotta odottaen :D
Kiitokset seuraaville tahoille:

Kari Kekki - Amazing Eura Race-logo
Puistolantien auto - kuljetus
MJN-Markkinointi - t-paidat
Palkintohuone - palkinnot
Osmantupa - darts
Makeistamo - makutesti
Hakalan tila - lehmän lypsy
Niemen purkaamo - romutehtävä
Euran kunta - tenniskenttä
4 kommenttia:

 1. Aivan mahtavat noi tein tehtävät! :D Kyl niin harmittaa, et meni tänäkin vuonna ohi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan taas ensi vuonna jos vihdoin pääsisit mukaan :D

   Poista
 2. Sarjakuvat on kyl hyviä :D muutenkin melkosen hauska päivä ollut kuvista päätellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ollutkin ;). Tosissaan aivan loistava päivä ja kaikkeen nää ihanat tyypit suostuukin. Ens vuonna voisit tulla mukaan kilpailemaan :D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)