torstai 7. heinäkuuta 2016

Design katutaidetta

Nähdessäni ensi kerran facebookissa kuvia Finlayson Art Area - tapahtumasta, päätin ehdottomasti käydä tutustumassa - erityisesti - upeisiin katutaidemaalauksiin. Humppilan työkeikan jälkeen ajelin Tampereelle mukanani kamera ja ripaus seikkailuhenkeä. Minussahan on herännyt varsinainen taidesielu :D
Ihailin jo viime kesänä Loviisan Aleksanterinkadulle maalattuja räsymattoja ja nyt Finlaysonin alueella kelpasi tepastella klassikkokuosien päällä. Upeaa, vai mitä?


Koin seikkailevani umpimähkään, etsien taidetta sokkeloiselta alueelta ja tunsin sympatiaa mm. Ruukinpuistossa vierailevia turisteja kohtaan. Vaikka alue on itselle tuttu, ei se ole sitä vieraileville kävijöille. Opasteet ovat siis ensiarvoisen tärkeitä, eikä se infopistekään turha ole :)Minä, joka en aiemmin ole niinkään välittänyt kuoseista, taisin ihastua Finlaysoniin jo tehdessäni pienoismallia. Slogan: "Maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää" kuvastaa hyvin myös tämän kesän design katutaidetta. Toki löysin alueelta muitakin upeita taidekohteita, joista esittelen vielä tähän loppuun kertakaikkiaan uskomattoman Pekka Jylhän Kukkataivas- teoksen. Vaikka päivä oli harmaa, saivat valtavat kukat ilmeen kirkastumaan ja käynnistä jäi aurinkoinen mieli.

Joko sinä olet käynyt tutustumassa teoksiin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)