tiistai 5. heinäkuuta 2016

Taidelauantai

"Taiteen tehtävä: arkipäiväisyyden voittaminen" - Jakob Bosshart

Ihana, onnistunut Ruukinpuiston Taidelauantai on nyt takanapäin ja on aika kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita :D. Yhdessä upeiden taiteilijoiden kanssa järjestämäni tapahtuma sai ylleen kauniin, aurinkoisen päivän ja tunnelma oli kaikinpuolin iloinen.

Päätin haastaa jälleen itseni ja pystytin päivän ajaksi Aistiunelmaa Pop Up-ravintolan kokeilumielessä ja tietenkin tarjotakseni kävijöille pientä purtavaa. Päädyin Taideateria-kokonaisuuteen, joka saikin yllättävän paljon kehuja. Nähtäväksi jää onko kokeilu tällä saralla viimeinen...

Kuvassa näkyvät ständit mieheni valmisti ohjeideni mukaan. Olen kyllä niihin todella tyytyväinen ja näitähän voi käyttää myös muissa tapahtumissa - vaikkakin olen yrittänyt sanoa, etten enää tapahtumia järjestäisi. Jostain syystä en ole kuulemma vakuuttava ;)
Aikamoinen työ olikin ruokien esivalmisteluissa ja tarvikkeiden roudaamisessa paikan päälle. Toisaalta tällainen pop up-tyylinen ravintola on myös helppo ja hauska tapa kokeilla uutta. Suosittelen kokeilemaan.Pöytinä toimivat vuonna 2014 serkkupojallani teettämät pöydät, tuolit haettiin jo bling bling-iltaa varten Ikeasta, pöytäliinat/lakanat kirppikseltä ja kotoa löytyneet lasipullot tuunasin liitutaulutarralla taideajatuksineen.

Taideateriaan sisältyi kolmen täytteen taidetortilla, jonka paahdoin pöytägrillissä, valinnan mukaan joko dippi tai salsa, mansikkarahka ja juoma. Olin ateriaan oikein tyytyväinen (aterioihin liittyvistä painajaisista huolimatta), kuten myös asiakkaat. Hyvää palautetta tuli niin paljon, että johan alan uskoa itselläni olevan selvästi taipumusta kokkailuun...

Harmi etten ehtinyt napata kuvia päivän aikana, mutta alla muutama kuva harjoitusannoksista.Lapsille ohjelmana oli mm. ponitalutusratsastusta ja Raija Äärin vetämä taidetyöpaja. Matti Laineen photo booth-pisteet ilahduttivat leikkimielisiä kävijöitä.Vasta lauantaina aukesivat Reetta Partasen ja Jyrki Siivosen näyttelyt. Jos olet tulossa Ruukinpuistoon, käy ihmeessä tutustumassa niihin ja tietenkin myös muihin alueen näyttelyihin. 

Reetan Aikajätti-installaatio käsittelee ajan hallitsemista ja sen tinkimätöntä kulkua, sekä hetkeen pysähtymistä.
Jyrkin lehmäpiirrokset taas ovat aivan oma maailmansa, ihanine laitilalaisine teosten nimineen. Mansiki maitotuvas- näyttely sopii kuin nappi silmään vanhaan maitokoppiin.Valokuvaaminen on kielletty Annette Juuselan Menneisyyden muotokuvia- näyttelyssä, mutta luvalla saan julkaista yhden kuvan näyttelystä, jonka kuvasin jo bling bling-illan aikana, käyttäen hyväkseni omaa photo booth-seinääni. Loppuun vielä kuva Tapio Haapalan yhdestä teoksesta Läpikulku-installaatioon liittyen. Huomenna minulla onkin työkeikka Humppilassa ja ajattelin yhdistää sen "pieneen" taide-elämykseen. Mutta tästä lisää myöhemmin kuvien kera. 

"Leipääkin enemmän ihmisen sielu kaipaa kauneutta"
- D.H.Lawrence -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)