maanantai 8. syyskuuta 2014

Muistojen hakumatkalla

Kun Aistiunelmaa Pop Up- myymälätohina oli pahimmillaan parhaimmillaan, päätin, että kunhan ruljanssi on ohi, mieheni saa viedä minut lomalle. Ajatuksena oli viettää viikko lomaillen, mutta mieheni töiden takia ajatus vähän kutistui ja ajankohta siirtyi näin alkusyksyyn. Sää oli kuitenkin vielä ihanan kesäinen ja miniloma todella onnistunut. Pitkän netissä surffailun ja pähkäilyn jälkeen päätin matkakohteeksemme Hangon, missä kumpikaan meistä ei ole ennen käynyt. Itse virittäydyin tunnelmaan jo mm. Kesäkaverit-leffan katselulla...

Jos haluat lukea lisää reissusta, niin...


Yritän aina löytää uniikin majoitusvaihtoehdon ja pitkän etsimisen jälkeen löysinkin taas sellaisen. Studio Gamla Unkan on yksityisomistuksessa ja asunto oli kertakaikkiaan upea. Sisustus oli mietitty viimeisen päälle ja talo on idyllinen sekä rauhallinen. Tilaa korostivat upeat hirret, ruhtinaallinen parveke sekä pienet kauniit yksityiskohdat. (Klikkaa kuvia, niin saat ne suuremmiksi.)

Gamla Unkan


16 neliön parveke

PihasaunaAamiainen katettuItse ei voi kuin haaveilla tällaisesta asunnosta ja asuinmiljööstä. Tykkäsin

Olin tietenkin jo kotona miettinyt minuuttiaikataulun viikonlopun varalle ja ihme sekä kumma, pystyin joustamaan ja muokkaamaan ohjelmaa paikan päällä. Olen niin ylpeä itsestäni! Ja vaikka kaikki ei sujunutkaan oman mieleni mukaan koko ajan, en sortunut mököttämään, vaan tein kompromisseja ja nautin olostani. Onko tämä nyt sitä aikuismaista käytöstä?

Hanko oli mielestäni ihan kiva kaupunki, mutta arkkitehtuuri turhan sekavaa. Ihania satamia, rantoja ja Villoja löytyi kuitenkin aikamme pyörittyämme ja kaupungista jäi hyvät muistot. 

Hangonkylän satama

Neljän Tuulen Tupa

Tulliniemi

Kauneus on katsojan silmissä

Yksi monista Villoista

Muutamassa museossakin tuli käytyä lauantaina. Ensin Rintamamuseossa, jossa paikalla oli oppaana varsinainen "alan mies". Sympatiat häntä kohtaan. Itseäni kiinnosti eniten kuvaukset eläinten osallistumisesta sotiin. En ole ikinä ajatellutkaan sen enempää näiden urhoollisten luontokappaleiden osallisuutta maanpuolustukseen.


Vahingossa huomasin esitteessä mainoksen Intiaani-näyttelystä Tammisaaren EKTA-museokeskuksessa ja sinnehän oli päästävä. EKTA:ssa oli esillä Tammisaaren historiaa, Helene Schjerfbeckin elämää ja taidetta sekä tosiaan Tähtiin kääntyneet - muinaiset intiaanikulttuurit-näyttely, joka koostui Etelä- ja Keski-Amerikan intiaanikulttuureista. 
 
Uhrikivi

Kävimme myös kipuamassa Raaseporin rauniolinnaan, joka mielestäni muistuttaa hyvin paljon Olavinlinnaa. Upea paikka ja mielenkiintoista liikuntaa ;). Alla ensin kuvat museolta ja sitten Raapseporin linna ihan livenä kuvattuna.
Kauttuan Ruukinpuiston kehittämistyöryhmä kokoontuu jälleen huomenna ja minilomalla kävimme tutustumassa (ja ottamassa oppia?)  Fiskarsin ja Billnäsin ruukkialueisiin.  Ovathan alueet erilaisia, mutta konsepti voisi olla hyvinkin samantapainen myös meillä Kauttualla. Fiskarsissa oli kuhinaa, eikä ehkä vähiten Higlands Games:ien takia...

Fiskarsissa teimme ostoksia Rekolan panimolla sekä Petris Chocolate Roomissa (kuvat suklaapuodista sekä ostoksista). Billnäsin ruukkialuettaYksi mielestäni kauneimmista paikkakunnista on Kristiinankaupunki ja nyt se sai kovan kilpailijan Tammisaaresta. Tammisaaren vanha kaupunki on uskomattoman kaunis
  

Jokainen loma loppuu aikanaan - yleensä liian nopeasti. Onneksi muistot säilyvät ja on ihanaa suunnitella tulevia reissuja.  Lomalla olon yksi kohokohdista on aina kuitenkin kotinpaluu. Oma koti, sänky, tutut maisemat ja ihmiset.

Huomenna tosiaan keskitytään oman kauniin ja idyllisen Kauttuan Ruukinpuiston kehittämiseen Klubilla. Usein se oma kotipaikkakunta on liian lähellä, jotta huomaisimme arvostaa sitä. Kuinka usein sinä käyt ihailemassa kotikontujasi?

 

4 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia. :-D Itse en ole käynyt Hangossa enkä Tammisaaressa mutta Kristiinankaupunki on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva :). Paljonhan on näitä kauniita paikkakuntia ympäri Suomen.

   Poista
 2. Hieno reissu teillä on ollut..kauniita kuvia:) Pitäisi itsekin rohkeasti lähteä tutustumaan erilaisiin kaupunkeihin suomessa,ehkäpä ensi kesänä sitten.Voi tuntuu että lomasta on jo ikuisuus aikaa..mutta onneksi muistot on ja pysyy♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käydään mielellään kiertämässä Suomea, täälläkin on niin paljon nähtävää, että säästyy etelänmatkarahat :D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)