keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Bisnespäivien messuosasto-harjoitus

Alkuvuonna saimme tehtäväksi ideoida/suunnitella messuosaston Bisnespäiville, jotka olivat 28-29.8 Helsingin Messukeskuksessa. Osastoja ei siis ikinä rakennettu, vaan saimme harjoitella suunnittelua ja miettiä, mitä kaikkea tulee huomioida. Yritys, jolle suunnittelin "Raikastava oivallus" -messuosaston oli Globe Hope.

Globe Hope ei ollut mukana ks. messuilla, mutta tässä kuva heidän osastostaan Formex-messuilta Tukholmasta.


Voit käydä lukemassa messuosaston suunnitteluvaiheistani täällä ja täällä.

Suunnittelin osaston käyttäen hyväkseni jälleen vahvuuttani, eli tarinan kerrontaa. Opettajan kommentti palautteessa oli kylläkin: "Varothan, ettei vahvuutesi; tarina ja yksilöllisyys käänny sinua itseäsi vastaan." Enivei, kyseessähän oli vain harjoitus. Tosin olen vahvasti sitä mieltä, että Globe Hope voisi käyttää ideaani (nimimerkillä: vaatimattomuus kaunistaa?)


Ideointini alkulähde oli jäte/vaihtolava, joka mielestäni kuvastaa juuri kierrätystä ja uuden luomista turhakkeista. Rakensin siis mielessäni (ja vähän paperilla, huh huh) messuosaston suoraan jätelavalle. Alla kuvia suunnitelmastani sekä mm. esitteestä, jonka suunnittelin messuja varten. 

Mallina ollut lava, sekä lapsuudestani tuttu puistonpenkki


Suorakuvaus osastosta

Pohjapiirros, sekä turvavöistä solmittu mattomalli


Esite

Koska Globe Hopen suunnittelu on materiaalilähtöistä, valmis tuote kertoo materiaalin historiasta, alkuperäisestä käyttötarkoituksesta ja antaa tuotteelle tarinan, halusin tuoda messuosastolle toimintaa kuvaavan ulkoasun. 

Kirkkaan valkoisella maalilla maalattu lava, turvavyömatto, hyvä valaistus ja tarkkaan harkitut tuotteet, ajatuksella "vähemmän on enemmän" luovat kävijälle luksusmaisen tunteen. Toisaalta osasto on myös uniikki ja se korostaa kierrätysideologiaa.

Taustalla pyörii audiovisuaalinen esitys, joka on suunnattu suoraan yrityksille tarkoituksenaan tuoda esille ideoita ja oivalluksia, juuri siihen omaan yritykseen. Videolla näytetään muutaman valmiin tuotekonseptin rakentuminen alusta loppuun. 

Hmm, olisipa mielenkiintoista päästä suunnittelemaan joskus ihan oikeaa messuosastoa, esim. Pyhäjärvimessuille. Huomioikaa muuten Karin piirtämä kalatiira messusivuilla :D2 kommenttia:

  1. Mää arvostan Kirsi tossa pohjapiirroksessa tota turvavyökuviota;) siinä oli tekemistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkeenpäin jo naurattaa ;). Kiitos arvostuksesta Kartsa.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)