torstai 27. elokuuta 2015

Kesä kahvilassa

Kesä lähenee loppuaan ja oma "pestini" Kahvila Kyöpelissä tuli päätökseensä viime perjantaina. Vaikka kesä oli viileä, kahvilassa riitti vipinää, sillä alueen lukuisat näyttelyt ja tapahtumat keräsivät ennätysmäärän kävijöitä. 

Kauttuan Ruukinpuisto kaipaa edelleen valtavasti markkinointia, tullakseen matkailijoiden tietoisuuteen yhtenä Suomen ruukeista. Potentiaalia on vaikka muille jakaa ja uskon, että sinnikkäällä työllä alue saadaan maailmankartalle, eikä vähiten Alvar Aallon tuotannon avulla. Kuvassa Aallon Terassitalo, jonka juurella itselläni on kunnia asua. 
Kesän aikana tein tärkeitä havaintoja alueen hyvistä, mutta kehitettävistä puolista ja puutteista. Ideoita syntyi runsaasti jatkoa ja ensi kesää ajatellen. Aika näyttää pääsenkö itse toteuttamaan yhtään ideaa, mutta ainahan voi - ihan varmuuden vuoksi - ideoida, suunnitella ja unelmoida. 

Kahvila toimii samalla alueen infopisteenä ja kesän aikana sainkin opastaa kävijöitä ilahduttavan useaan näyttelyyn, sekä tutustumiskohteeseen. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin matkailijoiden ilahtuneet ilmeet ja kiitokset, heidän kuultuaan alueen historiasta, alueen, jonka olemassa olosta he eivät ehkä ole edes tienneet aiemmin. 

Näyttelyistä rakkain minulle oli Annette Juuselan Kangastuksia, eikä vähiten siksi, että Annettesta sain kesän aikana sydänystävän, kenen kanssa jaoimme niin hyvät kuin raskaimmatkin hetket. Päivästä toiseen jaksoimme hymyillä ja opastaa ihmisiä, ideoida uutta ja parantaa maailmaa. Kiitos rakas Annette :D

Kahden eri Aalto-näyttelyn lisäksi alueella pääsi tutustumaan mm. Kellotapulin kahteen näyttelyyn, Maitokopin Raija Äärin Puita ja muita - näyttelyyn sekä tietenkin kahvilassa olleisiin Matti Laineen, Kaisa Soveron ja Harri Nurmisen teoksiin. Annetten kanssa saimme mukavan sattuman kautta Maitokopille jo ensi kesäksikin taiteilijan - tästä lisää lähempänä ajankohtaa. 

Kellotapulin Kruunukranssi-näyttely

Myös tapahtumia oli lukuisia, joista voisin mainita esim. Wanhan ajan leikkipäivän, Eurapäivän konsertin, Ruukin Romppeen ja Antiikki- ja keräilymessut. Vielä on edessä mm. 11-13.9 Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, jolloin alueella on todella monipuolinen ohjelmatarjonta. Ja tottahan toki Tallinmäen Joulumarkkinat järjestetään :D

Kahvilan leivonnaiset olivat pääosin euralaisen Kirsi Kiurun leipomia. Ehdoton lempparini (kuten monen monen asiakkaankin) oli vaniljainen rahkahyydykekakku, jonka ohjeen löydät täältä


Aistiunelmaa Pop Up- myymälästä tuttuja kädentaitajia löysi tiensä myös Kyöpeliin kesän ajaksi ja myynnissä oli upeita tuotteita laidasta laitaan. Lisäksi toki kahvilassa oli muidenkin paikallisten osaajien sekä 4H-nuorten tuotteita. 

Maarit Ailion puutauluja

Haluan loppuun kiittää kaikkia ihania ihmisiä, ketkä teitte tästä kesästä ikimuistoisen. Syksy saapuu hiljalleen ja saa nähdä, mitä se tuo tullessaan. Suunnitelmissa päälimmäisenä tällä hetkellä ovat Amazing Eura Race 3:n järjestäminen sekä lomailu yhdessä ymmärtäväisen (minut tuntevat tietävät varmasti, mitä tällä tarkoitan) rakkaani kanssa. Muutama työhakemuskin on lähetetty ja jännityksellä odotan kutsutaanko minut jälleen aktivointisuunnitelman tekoon...2 kommenttia:

  1. Siinä se kesä tosiaan hurahti ohi..nyt kohti syksyä hymyssä suin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan (no, lähes aina) ollaan hymyssä suin :D. Nähdään illalla...

      Poista

Kiitos kommentistasi :)