lauantai 3. joulukuuta 2016

Pipariksi meni

Jo lokakuussa lupailin Kauttuan Ruukinpuiston suunnittelupalaverissa tehdä Maitokopin jouluikkunat Euran joulunavaukseen. Koska Maitokoppi muuntautuu Tallinmäen Joulumarkkinoilla Herkkupuodiksi, päädyin siihen, että ikkuna koristautuu tähän teemaan liittyen.

Lopulta idea hahmottui mielessäni pikku hiljaa - tosin visio ja toteutus eivät koskaan toteudu täysin, sillä suoraan sanottuna taidot eivät riitä. Idea myös yksinkertaistui ja toteutus meni myös kirjaimellisesti pipariksi. Päädyin koristamaan kopin kolme ikkunaa pipareilla ja punavalkoisilla nauhoilla, sekä valosarjoilla.


Joulunavaus oli Eurassa perjantaina 2.12 ja onnekseni aloitin pipareiden asettelun jo torstaina, sillä yön aikana tapahtui kummia. Mieleeni ei pälkähtänytkään, että kylmänä oleva koppi on kostea ja tottakai piparit pehmenivät, joten perjantaiaamuna mennessäni vastaanottamaan joulukuusipuistoon tulevia kuusia, osa pipareista oli pudonnut lattialle. 

Ei muuta kuin leipomaan uusia pipareita ja päälle lakkaa! Nyt kopissa on myös patterit tuomaan lämpöä, joten toivotaan, että koristeet pysyvät kuosissaan. Syödä niitä ei tietenkään voi.Piparit leivoin valmiiseen taikinaan, samoin kuin koristeluun käytin valmista sokerimassaa - laiska ja kärsimätön kun olen. En myöskään ollut tehnyt pipareita varmaan 20 vuoteen, joten itse asiassa olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti kopille tuleva piparkakkumyyjä ei kauhistu tekeleistäni :D


Piparit koristelin vain toiselta puolelta, joten sisälle Maitokoppiin näkyy koristelemattomat puolet. Ehkä enemmän olisi saanut pipareita olla ikkunoilla, mutta jospa tässäkin päätee vanha viisaus: vähemmän on enemmän. 


Euran kunnan ja taiteilijoiden (plus yhden ei taiteilijan, eli itseni) toimesta Tallinmäelle rakentuu joulukuusipuisto, jonka avajaiset ovat Tallinmäen Joulumarkkinoiden yhteydessä 10.12 klo 11. Kuuset tuotiin paikalleen jo perjantaina ja taiteilijat koristelevat ne ennen markkinoita. Upeat kuuset tulivat Havupuulta. Kävijät saavat äänestää mielestään kauneinta joulukuusta 10-19.12 välisenä aikana ja 20.12 heidän kesken arvotaan voittaja, joka saa palkinnokseen Havupuun joulukuusen. Lisää joulukuusipuistosta pääset lukemaan täältä


Kävin jo varaamassa kuusen itselleni. Arvaatko miten kuusen koristelen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)