lauantai 28. tammikuuta 2017

Inspiroiva Helsinki

Päätimme lähteä vanhemman tyttäreni kanssa pienelle ideointihaku-lomalle syntymäkaupunkiini Helsinkiin. Olin listannut valmiiksi sisustusliikkeitä, ruokapaikkoja ja muita kohteita, lähinnä Punavuoresta, jossa sijaitsi myös hotellimme, tarkoituksena poimia ideoita, sekä inspiraatiota ensi kesää varten (tästä lisää myöhemmin). Ja miksei muutenkin.

Yleensä itselleni liian hektinen ja hieman jopa ahdistava kaupunki toi nyt esiin erilaiset kasvonsa. Kuljimme kaupungilla kävellen -  vailla kiirettä ja vaikka kylmä tuuli tarttui luihin, sekä ytimiin, oli visiitti piristävä poikkeus arkeen.


Inspiroivia sisustusliikkeitä:


Lönnrotinkatu 15

Tähän liikkeeseen tutustuimme aivan ensimmäisenä. Erittäin miellyttävä asiakaspalvelu, uniikit tuotteet, sekä persoonallinen ote sai meidät ihastumaan. Destiny on liike, johon kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli olet kiinnostunut hieman mustanpuhuvasta, rouheasta ja alkukantaisesta tyylistä. Putiikissa riittää katsottavaa, sisustus on yhdenmukaista ja sieltä täältä voit bongata mitä hauskempia/persoonallisempia/mielenkiintoisempia tuotteita. Liikkeestä löytyy niin vaatteita ja kenkiä, kuin sisustustuotteitakin. Rakastuin :)


Fredrikinkatu 30

Casuarina on kaunis liike, jossa yhdistyy uusi ja vanha, etninen ja moderni. Upeita tekstuureja ja inspiroivia ratkaisuja.

Valitettavasti asiakaspalvelu ei ollut, ainakaan meidän kohdallamme, hyvää tai sanotaanko, ettei sitä ollut ollenkaan. Saimme pyöriä liikkeessä pitkään ilman, että meitä huomioitiin ollenkaan, vaikka muita asiakkaita ei ollutkaan. 

Samanlainen palvelu oli nähtävillä useassa muussakin liikkeessä, mikä herätti meissä ihmetystä ja kiukkuakin. Huonolla/olemattomalla asiakaspalvelulla menettää kyllä nopeasti mahdollisen asiakkaan. Vaikka välillä purnaankin satakuntalaisten palveluhaluttomuudesta, niin nyt kyllä hesalaiset veivät voiton. Onneksi poikkeuksia oli ja matkasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku :)


Sisustusliike Peroban alakerrasta löytyy mielenkiintoinen tila, jossa esillä on isompia huonekaluja ja tuotteita. Ronskisti katossa näkyvät putket luovat kivan ilmeen show roomille, eivätkä hinnatkaan ole ylitsepääsemättömiä. 
Iso Roobertinkatu 32

Plootun sisältä löytyy sekä huonekaluja, että kahvila Rupla, jossa on toisinaan tarjolla erikoinen tapahtuma, nimittäin Paskan palvelun illallinen! Hmm, kuulostaa mielenkiintoiselta, vai mitä? Lue lisää illallisesta täältä. Jos itseäni turhautti huono asiakaspalvelu, miltä sitten tuntuisikaan tämän tasoinen illallinen - varmasti vain hauskalta ;)Katariinakatu 4

MadeBy Helsinki on 12 käsityöläisen omistama osuuskunta ja Torikorttelissa sijaitsevassa liikkeessä on esillä toinen toistaan kauniimpia design-tuotteita. Putiikki on valoisa ja iloinen - hyvän mielen liike. Telakkakatu 6, Konepajahalli

Ihailen suuresti entisiin teollisuuskiinteistöihin tehtyjä asuntoja ja liiketiloja. Helsingin Telakkarannassa on avattu Konepajahalli 24:ään tilat useammallekin yrittäjälle. Potentiaalia tilassa on äärettömän paljon ja toivonkin, että tästä upeasta miljööstä otetaan kaikki irti. Vielä nyt halli oli pienoinen pettymys.

Hakolalla on hallissa showroom, josta toki saa myös ostettua tuotteita. Upea ajatus ja eteenpäin vietynä tilasta saa loistavan.Roomage on liike, miksi halusin nimenomaan Konepajahallille, sillä ihastuin yrityksen kuviin jo somessa. Harmiksemme liike oli kiinni, joten sain otettua vain kuvia verkkoaidan takaa. Ihania tuotteita, joskin tilan pienuus oli yllätys. Parempaa hampparia ja street foodia:

Naughty Brgr

Lönnrotinkatu 13

Halusin ehdottomasti päästä vihdoin tutustumaan Akseli Herlevin tuhmaan hampurilaisravintolaan. Lupsakka Akseli ja persoonallinen markkinointi yhdistettynä - pakko kokeilla. Ja niin saimme eteemme parhaat hampurilaiset ikinä. Valitsin hamppariksi bacon - jalapeno brgr:n, bataatti ranujen ja tryffelimajoneesin kera, nam. 

Vaikka sisustus ei ollut makuuni muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta, oli tunnelma rento ja asiakaspalvelu hyvää. Suosittelen kokeilemaan. Harmi kun lähin tuhma on Tampereella asti...Street Gastro

Hietalahden kauppahalli, Lönnrotinkatu 34

Toinen ruokakohde, johon halusin tutustua oli Street Gastro. Piipahdimme Hietalahden kauppahallissa, jossa toki on tarjolla muitakin kokeilemisen arvoisia ruokapisteitä, mutta päätös pysytellä Street Gastron leivissä pysyi. Possuleipä oli iso ja maukas, piristävä sekoitus erilaisia makuja - tykkäsin. Tunnelma kauppahallissa on omanlaisensa, pisteet siis myös sijainnista.

Ispiroivat rakennukset:

Ymmärrän hyvin suunnittelijoita, jotka ammentavat ideoita Helsingin kaduista ja rakennuksista. Kaupungilla on oma erityinen ilmeensä, joka innostaa myös itseäni äärettömän paljon. Pelkästään rakennusten ihailuun olisi saanut kulutettua päiviä.2 kommenttia:

 1. Hei Kirsi, olipas mukavaa ja mielenkiintoista päästä teidän sisustuskierrokselle näin netin välityksellä, kiitos :). Todella kauniita kuvia upeine rouheuksineen <3. Ja innolla odotan myös ensi kesää :). Kaunista helmikuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Hammi :). Yhtä innolla ja jännityksellä täällä odotellaan. Upeita asioita, sekä unelmia toteutuu.
   Ihania, aurinkoisia helmikuun päiviä sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)