tiistai 14. helmikuuta 2017

Lumiukkosoppaa ja rocky roadia

Tänään vietämme ystävänpäivää ja itse pyrin muistamaan aina läheisimpiä ystäviäni pienellä tervehdyksellä. Toki ystäviä on tärkeää muistaa ja tavata useamminkin... 

Tänä vuonna päädyin askartelemaan/valmistamaan lumiukkosoppa-aineksia ja rocky road -suklaata. Nam mitä herkkuja ja tokihan niitä oli itsekin maisteltava.


Molemmat tervehdykset pakkasin sellofaanipusseihin ja tulostin niihin koneella tekemäni etiketit. Tulostimen värikasetti päätti loppua juuri tulostaessani, joten vihdoin opiskeluajan värikynille tuli käyttöä.


Lumiukkosopan aineiksi valitsin kaakaojauheen, suklaasydämen, vaahtokarkit, mariannekuulat ja suklaisen kepin. Loruksi seuraava:

Kaakaojauhe mukin pohjalle kaada,
näin voit lumiukkosopan alulle saada.
Päälle lämmintä vettä tai maitoa,
kohta alat talven tunnelmaa taikoa.
Suklaa
sydän ja lumipalloja mukaan laita,
eiköhän juoma tämä kohta jo maita.
Kepillä hiljaa hämmennä vielä ja
anna talven tunnelman viedä.


Sää ulkona on mukavan keväinen - keskellä helmikuuta!! - mutta eiköhän talvi vielä näyttäydy tai kuuma lumiukkosoppa tuo ainakin talven taikaa, sekä toivottavasti muutenkin ilahduta saajaansa.

Valokuvauksesta innostuneena halusin kuvata soppaa nautittavassa muodossa. Rekvisiittaana kaunis Maarit Ailion siivet-taulu, joka sopi teemaan loistavasti. Rocky roadiin sulatin kaksi Fazerin sinistä suklaalevyä, sekä yhden tumman leivontasuklaan, sekä hieman voita. Joukkoon murskasin digestive-keksejä ja lisäsin vaahtokarkkeja, sekä sydämen muotoisia strösseleitä. 

Helppoa ja hyvää. Massan kovetuttua pilkoin levyn paloiksi - kaksi palaa sellofaanipussiin ja etiketti päälle. Mukaan erittäin hyvä ajatus: All you need is love, but a little chocolate now and then doesn’t hurt.


Miten sinä muistat ystävääsi?2 kommenttia:

  1. Hyvää ystävänpäivää Kirsi! ps. Skullonen on päivittynyt;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää ystävänpäivää Kari :). Skullonen oli taas niin hyvä - aikaa rankkaa huumoria, mutta uppoo. Syvälle sydämeen ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)