keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Aistinjyviä

Idea vanhan vilja-aitan/kuivurin muuntamisesta näyttely- ja myymälätilaksi jäi hautumaan jo muutama vuosi sitten, kun kävin tilassa yhdessä taiteilija Annette Juuselan kanssa. Näky oli lohduton: kasoittain jyviä, hiiren papanoita, hämähäkinseittejä ja muuta roskaa. Ylväs rakennus on loistavalla - keskeisellä - paikalla ja on ollut sääli, ettei sitä ole aiemmin hyödynnetty.

Kaunis Ruukinpuiston miljöö on - muutaman vuoden sinnikkään kehittämisen tuloksena - löytämässä paikkansa Suomen kartalla ja entistä useampi matkailija löytää alueelle. Siksi palveluita on syytä kehittää ja Eura-päivänä 10.6 avattava Galleriapuoti Aistinjyväni on jälleen yksi lisäkohde, niin matkailijoille, kuin paikallisillekin kävijöille.

A. Ahlström Kiinteistöt Oy on panostanut alueen rakennusten kunnostamiseen. Klubin ja Terassitalon remontit, sekä Pitkänrivin ja kuivurin kattoremontit nostavat alueen arvoa ja ryhdittävät maisemaa entisestään.

Vuonna 1918 rakennettu vilja-aitta on pikku hiljaa muuntautumassa galleriapuodiksi ja se tulee tarjoamaan kesällä kaksi täysin erilaista näyttelyä, sekä huolella valittuja tuotteita, paikallisuutta unohtamatta. 


Kuvat ennen työn aloittamista

Galleriapuoti Aistinjyvän nimi on syntynyt johdantona Aistiunelmaa pop up-myymälästäni, joka oli avoinna ratasvajassa kesällä 2014, sekä samannimisestä blogistani. Lisäksi nimi on osa Visit Pyhäjärviseudun sloganista: Aisti aalto. Jyvä tulee luonnollisesti rakennuksen alkuperäisestä käyttötarkoituksesta. Tervetuloa siis aistimaan pieniä jyväsiä upeista tuotteista, näyttelyistä ja ruukkimiljööstä. Ja kyllä, jyvistä, joita edelleen saattaa ilmestyä lattioille.

Logo: Kari Kekki

Puotiin tulevat tuotteet ovat pääosin kotimaisia ja käsintehtyjä. Avajaispäivänä 10.6 lanseerataan uusia tuotteita yhteistyössä mm. Yrttipajan, Annette Juuselan, Kari Kekin ja Hammi's Designin kanssa. Näitä tuotteita on myynnissä koko kesän ajan, niin kauan kuin tuotteita riittää. 

Lisäksi Tallinmäen kesätorin ajan, 10.6 klo 9-13, Aistinjyvässä on esittelyssä ja myynnissä Eura-Säkylän Soroptimistien uusi upea, Eura-aiheinen tuote. Tuotteen lanseeraus Eura-päivänä on mitä mainioin. Mikä tuote on - se selviää, kun tulet paikalle 10.6. 

Olen innoissani puotiin tulevista tuotteista ja vanhoista, sekä uusista yhteistyökumppaneistani, jotka ovat lähteneet innolla mukaan valmistamaan ja toimittamaan persoonallisia artikkeleita puodin valikoimiin. Esimerkiksi raahelaisen Hammi's Designin Hanna-Maija Nikunen on suunnitellut ja toteuttanut Ruukinpuistolle oman tuotesarjan, johon kuuluu juliste, sekä postikortti. Aivan ihania :D

Kuva: Hammi's Design

Paikallisen Yrttipajan kanssa ideoimme Ruukinpuisto tee- ja saunatuoksusarjan, joiden etiketeissä nähdään taiteilijoiden Annette Juuselan ja Matti Laineen kädenjälki. Lisäksi Annette Juuselan Valkea Neito-teoksesta on valmistettu postimerkkejä, joita on myynnissä rajoitettu määrä, vain puodilla, kahden euron kappalehintaan.

Puodilta voi ostaa tervehdykseksi postikortteja postimerkkeineen, jotka lupaan postittaa asiakkaan puolesta, lisäten kortteihin Ruukin ratas-leiman.

Kuva: Annette Juuselan Valkea Neito-maalaus

Paikallisia tuotteita myymälään tulee mm. Makeistamolta, Klubilta, Loiminasta, Punaiselta Tallilta ja Maarit Ailiolta.

Kuva: Makeistamo
Kauimmat tuotteet matkaavat puotiin Rovaniemeltä, Ester Visual-yritykseltä, jonka valikoimiin kuuluvat kortit ja julisteet. Muita valmistajia/toimittajia ovat mm.: Liekkimeri, Vuohelma, Keltainen Kartano, Ninnimoi Design, Namia Design, T:mi Riina Tuulia, sekä Vuonue ja viipsinpuu

Kuva: Ester VisualPorvoolaista, upeaa osaamista ja kädentaitoa edustavat VAJA Finlandin astiat. Kolmeen kertaan poltetut astiat valmistetaan täysin käsityönä. Pieni yritys on toteuttanut astioita myös mm. Hotelli Punkaharjulle, sekä ravintola Finnjävelille. Tykkään :)

Kuva: VAJA FinlandKesän näyttelyitä Galleriapuoti Aistinjyvässä ovat 10-29.6 (juhannus suljettu) Valkea Neito-valokuvanäyttely ja 1.7-13.8 Himmetä ei muistot koskaan saa, Maren Jeskasen näyttely Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi. 

Kuva: Maren Jeskanen

Galleriapuoti Aistinjyvä järjestää yhdessä Alasatakunnan Viherpeukalot ry:n kanssa 10.6 klo 9-13 Tallinmäen kesätorin. Koko perheen puutarha- ja maalaistorilla on myynnissä käsintehtyjä tuotteita, lähiruokatuotteita ja piha/puutarha-aiheisia artikkeleita. Oheisohjelmaa on tulossa erityisesti lapsiperheille, mm. kotieläinpiha (Ali-Unkin tila), teemakuvausta (ViljaMian Paja), keppihevosten esteratakisat (Team Hohkuri, 4H) ja ympäristönsuojelutietoutta (Asys). 


Kuva: Aistiunelmaa pop up-myymälän avajaiset kesällä 2014


Lisäksi 1.7 klo 11-14 Aistinjyvä järjestää yhdessä taiteilijoiden kanssa Ruukinpuiston Taidelauantain. Heinäkuun taiteilijoita on paikalla kertomassa taiteestaan, sekä kesän näyttelyistään. Tapahtuman ajan myynnissä katutaideruokaa a'la Miss Klose Smokery & BBQ. Oheisohjelmaa, joiden tiedot tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.


Kuva: Harri Nurminen

Seuraamalla Galleriapuodin facebook-sivuja ja käymällä puodissa, näet/kuulet lisää tulevista näyttelyistä ja tapahtumista, sekä myytävistä tuotteista.

Eura Eventsin järjestämä Jari Sillanpään puistokonsertti 6.8 tulee olemaan yksi kesän kohokohdista. Galleriapuoti arpoo lippuja tapahtumaan, sekä facebookissa, että avajaispäivänä puodilla. Seuraa siis ilmoittelua.

Kuva: Eura Events

Yksin en olisi pystynyt tilaa kunnostamaan galleriapuodiksi, joten haluan kiittää reipasta talkooväkeä, sekä muita tahoja, jotka ovat mahdollistaneet puodin synnyn. Miltä vilja-aitta siis näyttääkään muutettuna näyttely/myymälätilaksi...

Tervetuloa Galleriapuoti Aistinjyvään

Avoinna 10.6-13.8 TI-SU klo 11-17 (muutoksia aukioloaikoihin tapahtumien yhteydessä, juhannuksena suljettu)

Lisätietoja/tiedustelut:

Kirsi Järvinen
aistiunelmaa@gmail.com
045 238 3121

2 kommenttia:

  1. Oi,Kirsi..miten hienoa..oon susta niin ylpeä:)Nähdään taas joskus jossain.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne. Nähdään toki ja tervetuloa piipahtamaan kesällä Aistinjyvässä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)