tiistai 13. kesäkuuta 2017

Valkea neitoni

Muistatko innostukseni kuvata pienoismalliautoja Ruukinpuiston maisemissa (ja vähän Helsingissäkin)? Jos et, käy kurkkaamassa täällä

Nämä kuvaukset nimittäin poikivat idean järjestää teemakuvausta kauniissa Ruukinpuistossa. Yhdessä ViljaMian pajan Mian kanssa inspiroiduimme alueen kummituksesta, Valkeasta neidosta, sekä hänen traagisesta tarinastaan ja päätimme toteuttaa valokuvaustyöpajan neitoon liittyen. Koko tarinan voit lukea Ruukinpuistoblogista

Heti teemasta sovittuamme, päätin kuvata miniatyyrinukkea, oikean ihmishahmon sijaan. Otin yhteyttä muutamiin upeisiin nukentekijöihin ja heistä tehtävään valikoitui nukkemuotoilija Minna Toivari, joka toteutti minulle posliinisen neidon. Minna teki itse asiassa viisi nukkea, joista valitsin omani. Ja tässä hän on:

Muiden - neljän kuvaajan - kuvatessa henkilöitä, minä keskityin herkkään nukkeeni. Kuvaaminen toki oli haastavaa, sillä oli vaikeaa saada kuvaan yhdistettyä sopiva tunnelma, nukke ja taustaksi Ruukinpuiston miljöö. Yllä oleva kuva on kuvattu Valjastallissa.

Olen aina ajatellut neidon olevan hieman surumielinen, mutta ei missään nimessä pahansuopa. Usea kauttualainen on neidon nähnyt, kuten minäkin nuorena tyttönä. Mikäli poikkeat Ruukinpuistoon, pistäydy Galleriapuoti Aistinjyvässäni, jossa Valkea Neito-valokuvanäyttely on avoinna ti-su 10-29.6 klo 11-17(suljettu juhannuksena). Kuvaajina Mervi M. Utria, Merja Aalto, Anna-Maija Aalto, Mia Heikkilä ja minä.Neito kotikartanonsa puutarhassa ja kellotapulin luona
Mielestäni parhaat kuvat sain kuvattua illalla, juuri auringonlaskun aikaan Alisenkoskella. Epätarkat kuvat neidosta antavat aavemaisen vaikutelman, joka sopii teemaan hyvin. Kuvia en ole muokannut yhtään.
Sama paikka päivänvalossa näyttää erilaisen puolen neidosta. 
Näyttelyyn valikoitui neljä kuvaa miniatyyrineidosta, sekä neito itse. Neito onkin herätänyt huomiota ja muutama asiakas onkin kysellyt nukkeja myyntiin. 

Alla olevissa kuvissa neito poseeraa Pyhäjärven rannalla, vanhalla lastauslaiturilla ja aitan edessä.

Itse valokuvauspäivä oli uskomaton kokemus. Oli upeaa olla mukana niin antoisassa työpajassa. Kuvaajat ja kuvattajat antoivat itsestään kaiken, tunnelma oli aito ja kaikille jäi päivästä hyvä fiilis. Kiitos kaikille mukana olleille.

Toivon, että aito Valkea Neito käy katsomassa kuvat ja saa lopulta itselleen kauan ansaitsemansa rauhan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)