Small Grey Outline Pointer -->

maanantai 22. heinäkuuta 2024

Rakennustaidetta Lappeenrannassa

Kauan odotettu kesäloma tuo aina mukanaan vähän stressiä ja paljon suunnittelua, odotuksia ja yllätyksiä. Stressiä siitä, onko lomalle suunnitellut jo liikaakin ja surku jo etukäteen siitä, kuinka nopeasti loma kuitenkin kuluu. 

Ainakin tähän mennessä loma on kuitenkin sujunut paremmin kuin hyvin ja odotukset ovat jopa ylittyneet. Ensimmäinen lomaviikko kului Mikkelissä ja Pyhtäällä kera rakkaiden perheenjäsenten sekä Kristiinankaupungissa ystävän kanssa kulttuuripäivän merkeissä.

Toinen viikko kokikin sitten muutoksia, kun Lappeenrantaan suunniteltu kolmen päivän loma venähti melkein viikoksi. Ei sillä, että valittaisin, sillä seura oli mitä parhainta ja koin paljon, paljon upeita elämyksiä. 

Majoituimme Marjolassa, joka sijaitsee todella upealla niemellä Saimaan rannalla, Sorjosestakin tutun Luukkaansalmen sillan läheisyydessä. Maisemat täällä ovat todella kauniita ja majoitus oli mukavasti hieman syrjässä kesäkaupungin vilinästä.

Ensimmäiseksi tutustuimme Lauritsalan kirkkoon, joka sykähdytti upealla muotokielellään ja tekstuurillaan. Olen syvästi rakastunut betonirakentamiseen ja tämä vuonna 1969 rakennettu kirkko oli todella näkemisen arvoinen. Taivaan valo -arkkitehtuurirakennuksen ovat suunnitelleet Toivo Korhonen ja Jaakko Lopotti. 







On palkitsevaa kuinka voin yhdistää myös työssäni rakkauden kulttuuriin ja jakaa ideoita sekä elämyksiä hyvinvoinnin lisäämiseksi arjen keskelle. Olen ahkerasti esittänyt muun muassa Meeri Koutaniemen Irti kuvasta -sarjan jaksoja ryhmilleni. Jaksossa Robottimummoja ja romuttamojen aarteita, taiteilijat Teija ja Pekka Isorättyä kertovat kierrätystaiteestaan ja olikin huippuyllätys löytää heidän toteuttamansa Poliisin muikut Lappeenrannan poliisitalon edustalta. 







Yksi kohde autiotalobongaus-listallani on ollut jo pitkään entinen Tiurun sairaala, joka on ollut tyhjillään vuodesta 2012 asti. Uskomattoman kookas ja upea tuberkuloosiparantolaksi suunniteltu rakennus on valmistunut vuonna 1939. Funkkistyylinen rakennus muistuttaa minusta etäisesti Paimion parantolaa ja sen on suunnitellut Alvar Aallon kurssitoverina opiskellut arkkitehti Jalmari Lankinen. 

Vierailu autioituneessa sairaalaympäristössä oli vaikuttava kokemus, jonka tulen muistamaan vielä pitkään. 






Vaikka olenkin aikoinaan pitkään asunut Saimaan rannalla, Puumalassa, en ole ikinä risteillyt Saimaan kanavalla, joten tällä lomalla se olikin jo aika kokea. Ja niin taas rakastuin, sillä risteilyyn sisältyi Mälkiän sulku(kanavan korkein sulku, putouskorkeus 12,4 metriä). Wow mikä elämys.

Suluttamisen lisäksi minua kiehtoivat luonnollisesti kanavan tekstuurit sekä lempielementtini, eli vesi.







Viikko Lappeenrannassa oli täynnä elämyksiä, joista tässä vain lyhyt otanta. Nautiskelua yhdessäolosta, kiireettömyydestä ja hyvästä ruoasta.

Ja näin markkinointiviestinnän ammattilaisena en voinut olla palaamatta kutostien varrella olevalle Hotelli Leningradin mainos-Volgalle. Kyllä tämä päihittää suurimman osan tien varsilla olevista mainoksista, vai mitä olette mieltä?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)