”Päivä oli todella mahtava ja jännittävä seikkailu. Pääsin kokeilemaan asioita joita ei muuten
tulisi ehkä koettua. Hienoa oli myös hypätä pois omalta mukavuusalueelta ja kokea onnistumisen iloa siinäkin, että uskalsin kokeilla. Kiitos upeasta päivästä joka virkisti
pitkäksi aikaa."
Tänä vuonna leikkimielinen kisa järjestettiin perjantaina 8.11., syksyisessä, mutta ei onneksi vielä talvisessa säässä.
Amazing Satakunta Race oli samalla Satakunnan ja Varsinais-Suomen sydänpiirien työntekijöiden työhyvinvointipäivä ja vaikka päivä oli pitkä, niin yhdessä tekeminen ja kilpailijoiden itsensä ylittäminen lisäsivät varmasti voimavaroja ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.
"Kokonaisuudessaan ihana päivä! Parasta oli yhdessäolo ja tekeminen."
Kisapareja oli edellisvuoden tapaan neljä (lue edellisestä kisasta täältä), ja he olivat valinneet itselleen seuraavat tiiminimet: Bossladyt, Hanit Kujalla, Super Marijot ja Noviisit.
Suuri kiitos upeille, rohkeille ja heittäytyville kisaajille sekä kaikille toimijoille, jotka mahdollistitte hienon kokonaisuuden. Erityiskiitos jälleen kuljettajallemme Harrille, joka toimi useassa roolissa – suunnittelusta tuomarointiin sekä tietenkin kuljetukseen.
Matkustimme Satakunnan sydänystävällisimmällä tilausajobussilla, mukanamme defibrillaattori eli sydäniskuri, jolle ei onneksi päivän aikana tullut tarvetta.
Amazing Satakunta Race 2 -kisaajat
Klikkaamalla kuvia, saat ne suuremmiksi.
1. tehtävä – Savityö
Ensimmäinen tehtävä suoritettiin Jaakontalolla, Säkylässä. Paikalla oli kuvataiteilija Aki Suutari, joka aluksi kertoi itsestään sekä omasta taiteestaan. Aki toimi myös tehtävän tuomarina. Jokainen pari sai eteensä itsekovettuvaa savea sekä työvälineitä teoksen toteuttamiseen, jonka aiheena oli Satakunnan karhu.
Akin kriteereitä tuomarointiin olivat:
teoksen ulkoiset ominaisuudet, luovuus ja omaperäisyys sekä tarinallisuus.
Parin molempien kisaajien tuli jättää oma kädenjälkensä teokseen.
Yllä olevassa kuvassa voittajatyö. Akin perustelut:
Hellyttävä ja selkeä tarina, erinomaisesti muotoiltu ja tunnistettava karhu. Lisäpisteitä yllättävän sammal-lehti elementin käytöstä.
Toiseksi tullut teos alla, jonka valintaan Akin perustelut olivat:
Selkeä ja hyvä tarina, tunnistettava muotoilu ja mielenkiintoista pintarakennetta turkissa.
2. tehtävä – Yrttien tunnistaminen
Toista tehtävää varten siirryimme Yrttipajan Maalaispuotiin. Tehtävänä oli tunnistaa neljä erilaista yrttiä, haudutettuna.
Tunnistaminen osoittautui yllättävän haastavaksi, eikä ketään pareista tunnistanut maun, tuoksun ja koostumuksen perusteella mustaherukan lehteä. Muita yrttejä olivat nokkonen, sitruunamelissa ja piparminttu. Yrittäjä Petri Koivisto myönsi, että tehtävä oli haasteellinen, jopa hänelle.
Kisaajat kokivat tehtävän kuitenkin mukavaksi ja he pääsivät samalla tutustumaan Maalaispuotiin sekä tekemään ostoksia kotiin vietäväksi.
3. tehtävä – Kukkia ja sidontaa
Seuraava tehtävä suoritettiin Saskyn Kokemäen oppilaitoksella, puutarhamyymälä Pehtorskan viereisessä luokkahuoneessa. Tehtävän ohjeistivat ja tuomaroivat Anne Friman ja Anne Halminen.
Kisaajien tehtävänä oli sitoa kimppu annetuista materiaaleista. Aikaa tehtävän suorittamiselle oli 20 minuuttia.
"Päivän kohokohta oli ehdottomasti kukkien sidonta koska rakastan kukkia ja niiden käsittelyä. Oli mahtavaa kuulla opettajien arviointia kimpuista."
Voittajakimpun tuomaroinnin perustelut:
Iso kimppu, taloudellisesti ajateltu – käytetty kaikki materiaali hyväksi, tehty jopa kaksi kimppua. Kimppu on näyttävä ja yhteistyö toimi älyttömän hyvin, kuten toki kaikilla pareilla.
3. tehtävä – Curling
Kisaajat eivät tiedä etukäteen tehtäviä, eivätkä suorituspaikkoja ja onkin aina hauskaa kuunnella arvauksia, mitä tehtäviä edessä voisi olla. Linja-autossa osa kisaajista odotti jo liikunnallista tehtävää, joten hyvä, että seuraavaksi suuntasimmekin Hiittenharjulle Tapani Härkälän Curling-hallille.
Kukaan kisaajista ei ollut aiemmin kokeillut lajia, joten Tapanin ohjeet ja pieni harjoittelu olivat paikallaan. Täytyy sanoa, että kisaajien kehitys lajissa oli huima, alkuvaikeuksien jälkeen. Bambimaiset kaatuilut jäällä vaihtuivat nopeasti hyviin suorituksiin.
Päivän kohokohta: "Curling. Olen aina halunnut testata lajia."
Curling-tehtävä oli hyvin fyysinen ja kestoltaan pitkä, joten lounastauko oli paikallaan. Ruokailimme maistuvan buffet-pöydän äärellä ravintola Hakuninmäellä, jossa suoritimme myös seuraavan tehtävän.
5. tehtävä – Polttimon vaihto
Viidentenä tehtävänä oli mahdollisimman nopeasti asentaa lyhyiden, pitkien ja parkkien polttimot umpioon. Hämäyksenä tehtävässä oli mukana muutama ylimääräinen polttimo. Tuomarina toimi kuljettajamme Harri.
6. tehtävä – Veistospuisto
Jatkoimme matkaa Emil Cedercreutzin museon veistospuistoon, jossa parien tuli mahdollisimman nopeasti etsiä kirjekuoresta paljastuneet veistokset (2 veistosta/pari) ja kuvata itsensä patsaiden luona.
Alla olevat kuvat ovat kisaajien ottamia.
7. tehtävä – Amazing Satakunta Race-palapeli
Seitsemäs tehtävä suoritettiin Nakkilan kirjastolla. Parin tuli mahdollisimman nopeasti koota 50:n palan palapeli. Palapelin kuvana oli viime vuoden kilpailijoiden yhteispotretti.
8. tehtävä – Drinkin suunnittelu
Pub Maailmanlopussa tehtävänä oli suunnnitella pikkujouludrinkki ja nimetä se. Paikalla oli asiantunteva raati arvioimassa drinkkikokonaisuuksia.
Drinkkien nimet olivat:
Valkea joulu, Joulupukin pahe, Huurre Pörrö ja Spirit of christmas.
Arviointikriteereinä olivat muun muassa: maku, drinkin nimi, ulkonäkö ja kaupallisuus, joista tuomarit antoivat pisteitä. Myös kisaajat pääsivät maistamaan toistensa drinkkejä ja valitsemaan suosikkinsa.
Voiton vei Huurre Pörrö:
2cl Jaloviina Hanki
2cl raparperi likööri
2cl karpalomehu
12cl Ginger Ale
sokerihuurre lasiin
9. tehtävä – Innovatiiviset jäsenhankintaideat
Kisaajat saivat edellisvuoden tapaan ennakkotehtävän, joka tällä kertaa oli Innovatiiviset jäsenhankintaideat, kohderyhmänä noin 30-55 -vuotiaat henkilöt. Parien tuli koota ideoista PowerPoint-esitys, jotka esitettiin kisailtana Hormiston kylätalolla.
Arvioinnissa suurin paino oli sisällössä, mutta pisteytykseen vaikuttivat myös esitys ja visuaalisuus.
Kaikki ideat sekä esitykset olivat hyviä, mutta voiton vei selkeästi innovatiivinen Elossa365 -kampanja.
10. tehtävä – Burleski
Päivän viimeisenä, mutta eniten heittäytymistä vaativana tehtävänä oli Burleski. Järjestäjänä olin jo hieman huolissani, sillä päivä oli ollut pitkä ja kisaajat jo antaneet kaikkensa – joten vieläkö he jaksaisivat lähteä irroittelemaan?
Burleskista taiteen lajina meille kertoi Titta Malmila/Madame Blablaa, joka myös ohjeisti sekä tuomaroi tehtävän. Huoleni oli turha, sillä kisaajat esittivät niin uskomattoman upeat burleski-esitykset, että paremmuusjärjestystä oli vaikea valita.
"Kohokohta oli burleski-esiintyminen, siinä vaadittiin eniten heittäytymistä ja oli voittajafiilis kaikilla oman suorituksen jälkeen."
Voittajaksi kuoriutui burleski-tiiminimellä olevat Rane ja Ritva Hani ja perustelut olivat: musiikki, vaatteet ja kaikki systeemit osuivat todella hyvin yhteen. Ranen valo strategisessa paikassa oli loistava idea. Tuomarina toiminut Madame Blablaa lupasi käyttää ideaa omassa esityksessäänkin.
Kaikki kiva päättyy aikanaan ja niin tämäkin uskomaton kisapäivä. Toiveita kisan järjestämiseen tuli jo ensi vuodelle ja saattaapi olla, että se järjestetään Varsinais-Suomessa.
"Porukan heittäytyminen tehtäviin oli ihan uskomatonta. Oli mukava itse onnistua ja iloita vastaavasti muiden onnistumisista."
Kisaparien sijoitukset
Kisa oli tiukka ja piste-erot pieniä. Jokainen pari suoriutui tehtävistä upeasti ja ennakkoluulottomasti.
Voittajapari: Super Marijot/Rane ja Ritva Hani
Toinen sija: Noviisit
Kolmas sija: Bossladyt
Kunniamaininta: Hanit Kujalla
Kisakoosteessa olevat lainaukset ovat kilpailijoiden kommentteja.
"Todella mukava ja monipuolinen kisapäivä. Kivat tehtävät. Pääsi tutustumaan paikkoihin ja tehtäviin, mihin ei välttämättä muuten olisi päässyt osallistumaan."
Lämpimät kiitokset:
Jaakontalo – savityön suorittamispaikka sekä kahvitarjoilu
Mannilan Auto – umpiot sekä polttimot
Marja Kiviniemi – ennakkotehtävän tuomarointi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)