perjantai 20. helmikuuta 2015

Kebabilla kotona

Aina välillä innostun tekemään kebabia kotona, en lampaan, vaan naudan jauhelihasta. Omatekoinen kebab ei ehkä maistu ihan samalta kuin paikallisissa, pääsäntöisesti turkkilaisissa kebab-paikoissa, mutta on vaivan arvoinen ja maistuu niin hyvälle - kaikkine lisukkeineen.



























 
Ohjeen olen joskus aikoinaan kaivanut netistä:

800 g naudan jauhelihaa
20 ml aromisuolaa
15 ml mustapippuria
1 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikaa
1 tl oreganoa
1 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
tilkka vettä

(mausteiden kanssa kannattaa olla tarkkana ja käyttää niitä oman maun mukaan. Paista koekappale mausteiden tarkistamiseksi.)

Vatkaa taikinasauvoilla (tai käsin) jauhelihaa vähintään 10-15 minuuttia - on tärkeää vaivata kaikki ilma pois taikinasta. Sekoita mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja sekoita jauhelihan joukkoon. 

Muotoile taikinasta 1-2 tiukkaa pötköä folion sisään. Töki folioon reikiä alle, jolloin rasva valuu pois uunissa. Laita uuniin alimmaiseksi pelti, jossa on vettä, mihin rasva valuu. 

Paista kebabia uunissa 100-110 asteessa noin 3,5 tuntia. Anna kebabin jäähtyä huoneenlämmössä ja vaihda uudet foliot. Laita kebabit yöksi jääkaappiin. Leikkaa esim. juustohöylällä ohuita siivuja ja lämmitä uunissa 225 asteessa, noin 5 minuuttia.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia, sekä ranskalaisia, riisiä, kermaperunoita tms. Itse teen aina lisäksi kaksi kastiketta.

  
En ole vielä löytänyt täydellisen kastikkeen ohjetta, mutta viimeksi tein kastikkeen varioiden ja hyvää tuli:

chilikastiketta 1/2 dl
tomaattisosetta 150 g
vettä 2 dl
öljyä 1 rkl
2 valkosipulin kynttä
oreganoa, ripaus suolaa

ranskankermaa 150 g

Kuumenna kattilassa muut aineet, lukuun ottamatta ranskankermaa, jonka lisäät lopuksi. Chilikastikkeella saat säädeltyä kastikkeen tulisuutta.

Kylmä jogurttikastike:

turkkilaista jogurttia
valkosipulin kynsi/kynsiä
ripaus suolaa, pippurisekoitusta
tilkka sitruunan mehua

Kaikki ainekset sekaisin ja valmista tuli. Hyvää ruokahalua :D


4 kommenttia:

  1. Nam...täytyypä kokeilla joskus,kiitos ohjeista :)

    VastaaPoista
  2. Vaikken kebabista niin kauheesti välitäkkään, ni nälkähän tässä tuli!! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)