lauantai 7. helmikuuta 2015

Panelian raitilla

Olen aina rakastanut Paneliaa, sen rauhallista elämäntyyliä ja kaunista kylänraittia. Äitini on kotoisin Paneliasta ja usein ajelen ihan vain huvin vuoksi kylän läpi, kiertäen pikkuteitä ja ihaillen maisemaa. Jo lapsuudesta tuttu mäki saa minut vieläkin painamaan kaasujalkaa, tuntien kuinka auto suorastaan lentää ilmojen halki, kipristäen vatsanpohjaa mukavasti. 

Tällä kertaa minulla oli syy lähteä Paneliaan, sillä Wanha Sähkötehdas on vihdoin saanut uutta käyttöä, kun Villa Pellava, Biolin ja Punainen talli muuttivat tuotteineen uuteen, upeaan miljööseen. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa :)


Tehdas-interiööri on saanut pitää historiansa ja myymälä on rakennettu tilaan vanhaa kunnioittaen. Tuotteet ovat laadukkaita, yksilöllisiä ja kauniita. Palvelu on suorastaan erinomaista - itse tunsin olevani kunniavieras ja sain kuulla paljon tehtaan historiaa ja ideoita myymälän tulevaisuudesta. Myymäläkalusteista suurin osa oli itse tehtyjä ja loftmaisia, juuri tilaan sopivia. 

Ihailen suuresti rohkeutta tämän kaltaiseen toimintaan - yksilöllisen, vanhan tilan uusiokäyttöä sekä uniikkien tuotteiden ja ideoiden esilletuomista. Kuvia en ottanut sisältä myymälästä, vaan jätän teille lukijani palan arvoituksellisuutta, jolloin ehkä päätätte lähteä itse tutustumaan myymälään. Myymälä on avoinna perjantaisin klo 15-18 ja lauantaisin 10-13.
Poikkesin samalla reissulla myös Sisustus ja käsityö Midinettiin, joka sijaitsee myös Paneliassa. Midinetti oli mukana Tallinmäen Joulumarkkinoilla, mutta en ollut asioinut liikkeessä aiemmin. Jälleen kerran jäin pohtimaan, miksi usein lähdetään suuriin kaupunkeihin ostoksille, kun ostaminen lähiseudun yrittäjiltä saisi pikkuliikkeiden kannattavuuden nousuun ja itse saisi taatusti henkilökohtaisempaa palvelua. 

Näin Midinetissä paljon kauniita tuotteita kotiin ja lahjaksi. Suosittelen käymään ostoksilla myös täällä :)


Ajellessani kotiinpäin - pikkutietä tietenkin - pysähdyin vielä ottamaan kuvia taloista, joita olen ihaillut jo vuosia. Ensimmäinen rakennus taitaa kuulua Vaaniin kartanolle ja se on kiehtonut mieltäni pitkään. Joka kerta ohi ajaessani, mietin miksi rakennus on tyhjänä ja mitä kaikkea se pitää sisällään. Ehkä selvitän sen vielä joskus.


Toinen rakennus sijaitsee Harjavalta-tien varrella, enkä tiedä mikä sen alkuperäinen tarkoitus on. Jotain kaunista rakennuksessa on, vai mitä sanotte?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)