lauantai 28. maaliskuuta 2015

Nostalgiaa

Juhlimme miesystäväni kanssa yhteistä 3-vuotista taipalettamme viime torstaina. Suunnittelin yllätysohjelman päivälle, johon kuului mm. kasaribilerekvisiitan ostoa Tampereella, sekä ruokailu ravintolassa Kangasalalla. Päivän kohokohta oli kuitenkin (molempien mielestä) käynnit automuseoissa. 

Ensin vierailimme Vehoniemen automuseossa, josta pidimme todella paljon. Kaikki autot olivat todella upeita, loistavasti entisöityjä ja museo oli yllättävän siisti. Jopa sisäänkäynti oli ilmainen. Suosittelen ehdottomasti pistäytymään, mikäli vanhat autot kiinnostavat. 

Oma suosikkini oli Plymouth Special Deluxe. Kyllä tällä kelpaisi ajella kylänraitilla :)


Alla muutamia kuvia museon tarjonnasta. Nauttikaa.Omaperäinen Bedford pakettiauto, vm. 1961
Vanha Jawa


Kääpiöautoja valmistettiin lähinnä toisen maailmansodan jälkeen 1950 ja -60 luvuilla. Yllä oleva keltainen kääpiöauto on Messerschmitt ja oranssi auto Trojan. Sydämen asialla sarjassa saatat nähdä Ginan ajelevan BMW Isetta kääpiöautolla. Ihania, vai mitä?


Kaunis, vanha Moskvitsh

Ehkä hieman hilpeyttä herättävä Trabant-poliisiauto
Vehoniemen jälkeen päätimme käydä samalla myös Kangasalalla sijaitsevassa Mobilian autokylässä. Itse olin paikkaan vähän pettynyt, eikä se ollutkaan ensisijainen kohteemme, kun tutustuin vaihtoehtoihin netissä. Toki Mobiliastakin löytyi katsottavaa, mutta pääsymaksun hintaan nähden, olisin odottanut jotain enemmän. 

12.6-18.12.2015 Mobiliassa on esillä: Liikkeelle, sanoi Kekkonen-näyttely. Vielä nähtävillä ei ollut kuin alla kuvassa näkyvä Cadillac, joka toimi Kekkosen virka-autona vuoteen 1981 asti. Sulassa sovussa Cadillacin kanssa esillä oli Aki Kaurismäen elokuvasta Mies vailla menneisyyttä tuttu auto, Moskvitsh. Tosin hieman huonokuntoisena :(Mobilian Rally Hall of Fame ja Mobilia Classics olivat pettymyksia, jo ensinnäkin sen takia, että autot olivat esillä lasien takana, jolloin kuvaaminen ei onnistunut. Puitteet autokylällä ovat mitä mainioimmat, mutta viihtyvyys ei ollut paras mahdollinen. Ehkä Mobilia herää talviunestaan uuden näyttelyn myötä.


Itselleni tärkeintä, lapsuudestani tuttua, isäni autoa Vauxhall Vivaa ei museoissa ollut, mutta sen muisteleminen tuo mieleen rakkaita muistoja. Pitkäperjantaina pääsemme fiilistelemään lapsuus /nuoruusaikaa oikein kunnolla, Kasaribileiden muodossa. Ilta huipentuu legendaariseen Lallintalon keikkaan, jossa esiintyjänä Yö. Voi, mitä muistoja :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)