tiistai 11. elokuuta 2015

Lande(laiset) keskellä kaupunkia

Kuten edellisessä postauksessani (apua, lähes kuukausi sitten) kerroin, vietimme lomaa yhdessä tyttärieni ja pojanpoikani kanssa omassa synnyinkaupungissani Helsingissä. Onneksi päätimme olla stadissa kaksi yötä, joten ehdimme piipahtaa niin Linnanmäellä, Korkeasaaressa kuin Luonnontieteellisessä museossakin. Tähän oli laskettava mukaan myös päiväunet, joita ihan vain pikku herran takia, oli nautittava joka päivä ;)


Nuorempi tyttäreni ei ole koskaan ollut junassa, joten mikäs sen vaivattomampaa ja suht'edullista, kuin matkustaa pääkaupunkiin kiskoja pitkin. 

 
Vanhempi tyttäreni ja pojanpoikani saapuivat Helsinkiin Mikkelistä, myös junalla, ja suunnistimme ensimmäiseksi syömään Ravintola Zetoriin. Valitsin tämän ravintolan siksi, että nuori herra rakastaa traktoreita ja ajattelin miljöön olevan mieluisan. Ja olihan se, oikea lande keskellä kaupunkia. Varmasti mukava ja erikoinen paikka kiireisen elämänrytmin valtaamille hesalaisille. Ja miksei meille maalta tulleillekin :D


Pikku herra on melkein traktorin renkaan mittainen

Majoittauduimme Sokos hotelli Vaakunaan, jonka sijainti on täydellinen, eikä palvelussakaan ollut moitteen sijaa. Pikku päikkäreiden jälkeen matka taittui hotellin edestä mukavasti ratikalla Linnanmäelle, jossa viihdyimme sulkemisaikaan asti. 


Seuraavan päivän kulutimme Korkeasaaressa, ihaillen toinen toistaan upeampia eläimiä sekä merimatkaa lautalla (sillä ainoalla ja oikealla kulkuneuvolla saareen).

Ilta kului tyttöjen shoppaillessa, samaan aikaan kun mummi sekä pikku herra leikkivät hotellin hulppeassa leikkihuoneessa. 

Kotiinlähtöpäivänä ehdimme vielä hyvin tutustua Luonnontieteelliseen museoon ennen ruokailua, sekä viime hetken ostoksia. Itse en ole edes lapsena käynyt kyseisessä museossa ja se olikin mieluisa uusi kohde itsellenikin. Ja nähtävää riitti... Suosittelen ehdottomasti käymään :D


Aika kului kuin siivillä ja reissu oli kaikille mieluinen. Näitä lisää :D

4 kommenttia:

 1. Tollasen "rakenna lintu" -systeemin mäkin haluan! Jollei muuten näe niitä, niin aina voi ite tehdä sellasen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää väsätä sellainen heti ateljeeseesi :). Saa rakenneltua ihan uusiakin lajeja. Kiitos Kari aamun piristyksestä :D

   Poista
 2. Hienoa että olet kerjennyt hiukan haukkaamaan happea töiden ohella ja rentoutumaan:D
  Nautinnollista loppukesää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)