maanantai 4. huhtikuuta 2016

Unisieppari

Olen aina rakastanut unisieppareita ja vihdoin viimein päätin sellaiset tehdä ystävieni kanssa (he tosin eivät siitä tienneet etukäteen). Ideakuvia, ohjeita ja malleja löytyy vaikka millä mitalla netistä. Itse halusin toteuttaa siepparin vanhasta pitsiliinasta, pajusta, nauhoista, sulista ja helmistä.
Siepparin teko kuului ystävieni kanssa viettämämme pääsiäisen ohjelmaan ja pyysin ystäviäni tuomaan mukanaan mm. helmiä ja sulkia. Pitsiliinat ostin kirppareilta ja jonkin verran materiaaleja askarteluliikkeestä. Tosin kotoa löytyi yllättävän paljon nauhoja, sekä helmiä.

Jos kaipaat ohjeita unisiepparin tekoon, niin niitä löytyy mm. Unelma maalla-blogista, Kotivinkin sivulta ja Meillä kotona-videolta. 
Unisiepparin teko oli rentouttavaa, vaikka perfektionistina hieman haasteellista. Olen kuitenkin lopputulokseeni tyytyväinen ja luulen askartelevani vielä uudenkin siepparin. Ihastuin ystäväni ( = tyttäreni) yksinkertaiseen sieppariin, joka jäikin vielä toistaiseksi kotiini :)


Unisiepparin tekoa edesautti myös kuohuvan juoman nauttiminen, runsaan pääsiäisbrunssin jälkeen. Nautinnollista. 

Unisiepparin alkuperäinen tarkoitus on ollut suodattaa pois pahat unet ja ajatukset, päästäen lävitseen vain hyvät unet, sekä ajatukset. Ojibwat-intiaanien tarustoon liittyvä sieppari on kaunis paitsi ajatukseltaan, niin myös ulkonäöltään. Jokainen unisieppari on myös hyvin henkilökohtainen ja tekijänsä näköinen. Tässä omani.


7 kommenttia:

 1. Sä ooot vaan niiiin taitava <3 mäki tuun askartelupiiriin joku kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka kommenttisi oli kyl liiottelua. Tervetuloa vaan askartelemaan :D

   Poista
 2. Hienoja ovat..oma tyttäreni teki mulle lahjaksi viime äitienpäivänä unisiepparin,rakas ja uniikki lahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. Olis kiva nähdä kuva sinun unisiepparistasi, tai vaikka ihan livenäkin ;)

   Poista
 3. Kuvan löydät blogistani tekstistä:Joutilaisuus(19.5.2015);)
  Ois kyllä kiva ihan livenäkin näyttää,mutta tää kämppä täytyy ensin saada siihen kuosiin että tänne kehtaa ketään kutsua..siinä voi kestää... :D

  VastaaPoista
 4. Mää tarvisin sellasen unisiepparin, joka sieppaa liian uneliaisuuden pois. Toisaalta nukkuminen on parasta mitä voi tehdä vaakatasossa :D

  VastaaPoista
 5. Nukkuminen on kyllä kivaa, mutta ei se ny ihan parasta oo ;). Mie voin sulle siepparin väkästää, tiedä sitten auttaako uneliaisuuteen...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)