torstai 9. lokakuuta 2014

Perusturvaa jokaiselle

Tiistaina lukiessani paikallislehdestä yleisönosastokirjoituksen euralaisten kehitysvammaisten vanhemmilta, päädyin kirjoittamaan oman mielipiteeni Euran Toimintakeskuksen ja varsinkin päivätoiminnan tulevaisuudesta. Asia koskettaa minua hyvin paljon, onhan kyse lähimmäisistäni ja heidän huolenpidostaan. Muistathan, että kyse on myös sinun lähimmäisistäsiPerustelut toiminnan hajauttamiseen ovat huteria ja vailla järjen käyttöä. Toivon, että asiaa puitaisiin uudelleen ja mahdollisimman moni lukija/omainen/päättäjä heräisi ihmettelemään kyseisen päätöksen järkevyyttä.

Onko kunnalla tosiaan varaa järjestää jatkossa työ/päivätoimintaa jokaisella kylällä erikseen? Onko kunnalla varaa palkata uusia ohjaajia, vai aiotaanko jatkossa tosiaankin käyttää apuna vain tukityöllistettyjä, joiden vaihtuvuus ja mahdollinen ammattitaidon puute sekä motivaatio eivät välttämättä kohtaa tämän ihmisläheisen työn arvoa. 

Päätöksessä ei ole myöskään noudatettu yleistä linjaa toimintojen yhtenäistämisestä ja keskittämisestä. Säästöjä tämä päätös ei tule tuottamaan, joten mikä on pointtina?

Missä on oikeudenmukaisuus, lähimmäisen rakkaus ja maalaisjärki?
Yllä kirjoitus kunnanhallituksen kokouksen sisällöstä koskien kyseistä asiaa. En voi omalta osaltani muuta tehdä, kuin toivottaa onnea taisteluun tätä käsittämätöntä päätöstä vastaan. Toivon kirjoitukseni herättävän - juuri sinut lukijani - kyseenalaistamaan päätöstä ja miettimään edes hetken asianomaisten tulevaisuutta.

Kunnanhallituksen pöytäkirjat luettavissa täällä (6.10.2014 pöytäkirja).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)