Small Grey Outline Pointer -->

torstai 9. heinäkuuta 2020

Lappeenrannan seutu, Saimaan sylissä

Pitkän, pitkän tauon jälkeen päätin kirjoittaa blogiani. Oikeastaan lähinnä itseäni varten - muistoksi tuleville vuosille. Kiitos sinulle lukija, mikäli päädyit sivulleni jakamaan kanssani erilaisia tunnelmia.

Viime viikonloppuna matkailimme Lappeenrannan seudulla, ei niinkään kesäisessä säässä, mutta tärkeintähän on mukava yhdessäolo ja tutustuminen Suomen kiinnostaviin kohteisiin. 

Muistatte varmasti, että pyrin aina löytämään uniikin majoituskohteen ja sen valinnasta aloitan aina reissun suunnittelun. Näin korona-kesänä mökin saaminen on työn ja tuskan takana, mutta onnekkaasti löysin kauniin Wooddream- villan Taipalsaaresta (joka muuten on todella kaunista saaristoseutua, Saimaan sylissä). Villan, tai oikeastaan villakylän omistaja vastasi minulle todella nopeasti ja varasin yöpymisen kahdeksi yöksi. Villat eivät sijaitse järven rannalla, mutta paikka on todella rauhallinen, villat on sijoitettu kauniisti, sekä järkevästi ja maisemaa hallinnoi upea suomalainen metsä. 



Majoituimme villassa viiden hengen voimin, nauttien myös uimisesta Saimaassa, vaikka joka päivä satoikin ja oli melkoisen koleaa. Aika kului villalla mukavasti grillaten, saunoen ja pelaten niin ulko- kuin sisäpelejäkin. 





Joukkoon mahtui onneksi myös poutasäätä, joten pääsimme tutustumaan muutamaan nähtävyyteen. Ensimmäinen kohde oli Galleria Pihatto, Lappeenrannassa. Galleria sijaitsee Lappeen vanhan pappilan pihapiirissä, jota ympäröi todella kaunis Pappilanpuisto lintupolkuineen. 

Pappila
 
Pehtoorin tupa

Galleria Pihatto

Yksi syy, miksi halusin käydä nimenomaan Galleria Pihatolla, oli se, että viime kesänä omalla Galleriapuodillani työharjoittelussa ollut Kaisa Halonen opiskelee kuvataiteita Saimaan ammattikorkeakoulussa ja hän on tänä kesänä Pihatolla, niin harjoittelussa, kuin taiteilijanakin. Pihaton Kesätaideviikoilla 24.6. - 24.7.2020 on esillä yli 60 teosta 25 eri taiteilijalta.

Kaisa Halonen

Jussi Pirttiojan teos


Kävimme tutustumassa myös tavanomaista vaatimattomampaan (#vitunkorona) Hiekkalinnaan, jossa lapsenmielisimmät pääsivät myös maalaamaan savieläimiä. 






Vaikka Itä-Suomi onkin minulle aika tuttu, niin Hiekkalinna ja jopa Imatran koski ovat kohteita, joissa en ole aiemmin käynyt. Suosittelen molempia lämpimästi, kuten koko Lappeenrannan seutuakin, Saimaasta puhumattakaan.

  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)