keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Mitä Visut duunaa

Tässä lupaamani postaus viime torstain "mitä Visut duunaa"-päivästä. Opettajamme oli keksinyt meille jälleen pientä puuhastelua - kestävän kehityksen jatkoksi. Hän oli tuonut kouluun pari kassillista turhakkeita kotoaan, joista oli tarkoitus kehittää uutta ja luovaa. Osa porukasta lähti Hallavaaraan penkomaan (laihaksi jäänyttä) kierrätystavaraa ja minä, Heta, Sonja ja Kari kiersimme Euran kirppikset, etsien lisää ideoita ja tuunaustavaraa.

Omia löytöjäni, osa jo alustavasti tuunattuina
Valikoin ja löysin itselleni mm. vanhan kaiteen, kankaita, nappeja, puiset lasinaluset, kakkuvuokia, omenaveitsen, raastimen ja muovisia pikku tuoleja. Kuten arvata saattaa, en tietenkään saanut päivän aikana mitään valmista aikaiseksi, muiden toteuttaessa omia ideoitaan urakalla. Ideoita toki pyörittelin mielessäni ja spreijasin raastimen, sekä pikku tuolit kultaspray-maalilla.

En mielelläni lähde toteuttamaan, ilman suunnitelmaa, enkä myöskään halunnut tehdä turhakkeista uusia turhakkeita. Haluan, että saan esineistä itselleni tuotteita, joita voin oikeasti pitää esillä ja, että esineet ovat hyvin tehtyjä ja niillä on uusi tarkoituksensa.

Parhaimmat ideat tulevat - arvaatkaa milloin - oikein - yöllä. Sainkin seuraavana yönä todella kivan vision opettajamme kenkään liittyen, jota en valitettavasti ottanut itselleni ja niinhän siinä kävi, ettei kenkää enää löytynyt perjantaina :(. Ja kyllä - olisin halunnut nimenomaan sen kengän, en mitään muuta kenkää. No, aion ideani toteuttaa, joten on etsittävä "se" joku toinen kenkä.

Jatkamme turhakkeiden parissa huhtikuussa, jolloin toivon mukaan omat tuunatut esineeni ovat valmiina näyttelyyn (turhakkeet ovat nähtävillä siis Huittisissa koulun tiloissa, siitä tarkempaa infoa myöhemmin). Todella kiva tehtävä, jota voi jatkossakin harrastaa. Onko sinulla kotona turhakkeita, joista voisit tuunata jotain ihan uutta?

Kadehdin ihmisiä, joilla on paljon luovuutta ja jotka keksivät todella hienoja ideoita erityisesti kierrättämällä. Itse en selaillut nettiä tarkoituksella, vaan yritin/yritän haastaa itseni ja keksiä niitä ihan omia ideoita. Vaikeaa, mutta palkitsevaa. 


Tämä viikko on kulunut sairastaen, kuten aika monella muullakin Visulla. Huomenna olisi tarkoitus päästä jälleen koulun penkille, oppimaan uutta ja kiinnostavaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)