sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mystinen sunnuntai

Mieltäni kiehtovat aluperäiskansat ja heihin liittyvät mystiset, jopa pakanalliset tavat, sekä uskomukset. Itseni voin kuvitella edelliseen elämääni vaikka saamelais-shamaanina. Intiaanit ovat aina olleet lähellä sydäntäni, mutta viime aikoina olen huomannut kiinnostuvani yhä enemmän juuri saamelaisuudesta ja muista pohjoismaisista kansoista. En haaveile rantalomista, vaan matkoista Islantiin, Norjaan ja Tanskaan. Uusi Viikingit-sarja on saanut minusta uskollisen katsojan, vaikka sarjan raakuus on minullekin välillä liikaa.


 
Viikingit-sarjan musiikki on Wardrunan käsialaa. Wardruna on mystinen norjalaisyhtye, joka kutoo lumoavan musiikkinsa alkeellisilla soittimilla ja muinaisella skandikielellä moniäänisesti laulaen. Wardrunan erikoislaatuisia soittimia ovat mm. hirvennahkarumpu, vuohen sarvi, munniharppu, kraviklyra-kielisoitin ja vielä vähemmän perinteisiä äänilähteitä kuten puita, kiviä, vettä ja soihtuja. Itse olen haaveillut pääseväni joskus kokeilemaan noitarummun valmistamista. Islantinäyttelyyn tutustuminen toteutuu toivon mukaan maaliskuun aikana. Niin paljon kiinnostavia asioita ja niin vähän aikaa. Unelmia. Unelmia.

Unelmista toiseen -  sillä nyt aika ja mielikuvitus on käytettävä tulevaan työssäoppimiseen, sekä näyttötutkintoon. Perjantainen esitys ideaani liittyen sai hyvän vastaanoton, kaikesta jännittämisestä huolimatta. Olin todellakin ansainnut kaksi lasillista Tallinnan "voittojuomaa". Edessä on siis monen monta unetonta, mutta toivon mukaan palkitsevaa yötä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)