torstai 9. tammikuuta 2014

Kohokohtia Tallinnasta


Loppiaisena olimme Visujen kanssa siis Tallinnassa. Matkaa varten keräsimme rahaa onnistuneesti mm. myyjäisillä ja perjantaipullo-arvonnoilla. Lähisuunnitelmissa on myös matka messuille Tukholmaan  helmikuun alussa (Stockholm furniture & light fair). Itse pohdin vielä osallistumista, sillä rahat ovat tiukilla ja vaikka matka onkin edullinen, yllättävän paljon rahaa kuluu kuitenkin ruokiin sekä muihin ostoksiin.


Mutta takaisin Tallinnan tunnelmiin. Todella huonosti nukutun "yön" jälkeen, lähdimme matkaan klo 4.30 Eurasta Matka-Niinimäen pikkubussilla. Totuttuun Visu-tyyliin jutut olivat rentoja ja naurua riitti lähes koko matkan ajan, vaikkakin bussi- ja laivamatka olivat aika puuduttavia. Onneksi Eckerö Line:n m/s Finlandialla esiintyi - varsinkin Kirsin ja Hetan iloksi - klovni Sebastian, ilahduttaen meitä hauskoilla tempuillaan :D. Alla oleva video ei ole kuvattu kyseiseltä matkalta, mutta tuo varmasti iloa moniin sydämiin...

  


Tallinnan satamassa olimme noin kello 11 ja tyttöjen ollessa jo nälkäisiä, päätimme suunnistaa heti syömään. Kovahermoinen kuljettajamme Ismo jätti meidät vanhankaupungin laitamille, josta jatkoimme jalkaisin.  Nälkäisimmät kiirehtivät kovaa vauhtia läpi kauniiden kujien, meidän muiden yrittäessä ihailla taloja ja tunnelmia. Lopulta päädyimme joulumarkkinatorille , joka taisi kaikille olla vähän pettymys. Kiertelimme kuitenkin kojuja ja suuntasimme sitten kahdessa eri porukassa syömään.

 
Minä, Kirsi (ämmä), Anne ja Kari lounastimme Liisu Juures- ravintolassa. Itse söin listalta pippuripihviä ja perunaleipää punaviini-mustaherukkakastikkeella. Ruoka oli hyvää, suht edullista ja täyttävää. Ruokailimme ja siemailimme juomiamme kaikessa rauhassa jutellen, toisten jo palellessa ulkona torilla.

 

Seuraavaksi oli tutustuminen Superalkoon, jossa jokainen sai maistella mieleisiään tuotteita esittelypöydiltä - nam, nam. Muutama ostoskin tuli tehtyä. Täältä suuntasimme Rocca Al Mareen, joka on todella iso (itselleni kauhistus) kauppakeskus. Tässä vaiheessa porukka jakaantui selvästi, osa jopa eksyen hetkeksi porukasta. 

Minä ja Kari olimme jo kyllästyneet "shoppailuun" tunnin kuluttua ja mietimmekin lähtöä muualle keskuksesta. Soitto kuljettajalle  (nappasimme vielä Hetan & Kirsin mukaan) ja suuntasimme etsimään minulle tapettia Värvikeskuksesta.  Aivan ihania tapetteja siellä tosiaan olikin, mutta kaikki tilaustavaraa :(. Poikkesimme vielä Selver-tavarataloon, ennen kuin kävimme hakemassa innokkaat shoppailijat kauppakeskuksesta.  

Näin alkoikin olla jo päivä pulkassa ja palasimme satamaan odottamaan laivan lähtöä. Terminaalissa minä, Kirsi ja Heta hakkasimme, hukkasimme Karin ja katastrofin ainekset olivat ilmassa. Mietimme jo pahimpia kauhuskenaarioita, mitä oli tapahtunut ja hajaannuimme etsimään. Olimme jo kuuluttamaisillamme kadonnutta toveriamme, kunnes hän löytyi - mistäs muualta, kuin laivan baarista ;). 

Takaisintulomatka laivalla oli jo todella puuduttava - kaikki olimme tosi väsyneitä, eikä edes klovni piristänyt kuin hetkellisesti. Edessä vielä pitkä bussimatka kohti lähtöpistettä. Naurua riitti kuitenkin loppumetreille asti ja vaikka matka rankka olikin, niin mukavaa oli silti. Kaunis kiitos kaikille mukana olleille   

Loppuun vielä muutama kiva näyteikkunaidea, sekä kaunis ravintolan menu-taulu. 
2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)