perjantai 24. tammikuuta 2014

Messuosaston suunnittelua

Juuri kun luulee stressin vähän helpottavan, niin uutta projektia pukkaa. Asiakastilaisuuden suunnittelu alkaa olla valmiina (tai ainakin toivon mukaan valmistuu viikonlopun aikana) ja luulin jo hetken saavani levähtää. Mutta, mutta... Jotenkin aavistin jo aamulla kouluun päästyäni, että opettajalla on meille jotain "pientä kivaa"... Eipä muuta, kuin messuosaston suunnitteleminen :).

Tälläkin kertaa osastoa itsessään ei rakenneta, vaan harjoittelemme suunnittelua kaikkine kiemuroineen. Jos eilen toivoin tutustumista messuosaston rakentamiseen, niin toive oikeastaan toteutui. Tällä kertaa meille arvottiin yritykset, joiden osastot suunnitellaan Helsingin messukeskuksessa 28-29.8.2014 oleville Bisnespäiville. Oma yritykseni on Globe Hope, joka saaminen olikin oikea onnenpotku. 

Kuva Globe Hopen sivuiltaIhan pieni tämäkään projekti ei ole, ehkä jopa koulutuksen yksi vaativimmista. Niin monta seikkaa on otettava huomioon. Suunnitteleminen on kyllä niin hauskaa ja antoisaa, että odotan innolla pääseväni alkua pidemmälle. Ideoita kumpuili jo matkalla Poriin ja bongasinkin matkalla yhden loistavan elementin suunnitelmaan. 

Koulussa suunnitteleminen ei edelleenkään oikein onnistu minulta -  tarvitsen sen oman rauhan ja hiljaisuuden. Ja aikaa kypsyttelylle. Muutamat kanssasuunnittelijani aloittivat työn jo piirtämällä pohjia ja miettimällä osaston mittoja ym. Itse aloitan itse yrityksestä, siitä, mitä se edustaa, mikä on yrityksen tarina ja millaisen ilmeen he haluavat antaa itsestään. Lisäksi mietin tuotteita, värimaailmaa ja tunnelmaa. Vasta sitten yritän saada kaiken mahtumaan 6-12 neliön tilaan. 

Ihana tehtävä, jota ei luojan kiitos tarvitse oikeasti rakentaa. Toteutus on aina niin eri asia kuin suunnittelu. Miettimässäni näyttötutkinto-suunnitelmassa pitää kyllä muistaa se, että kaiken on oikeasti toimittava, muutenkin kuin päässäni (jostain kumman syystä sitä luulee välillä itseään liian nerokkaaksi ja kompastuu omaan näppäryyteensä). Näyttötutkintoa varten sain tänään ajan helmikuun alkuun yritysneuvojilta - jännittävää.

Oikein ihanaa viikonloppua rakkaat lukijani  

6 kommenttia:

 1. Mielettömän hyvän yrityksen sait,että onnittelut siitä :)Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Mutta ei tule silti olemaan helppoa... Hyvää viikonloppua Anne :D

   Poista
 2. Hauskaa miten toi suunnittelu alkaa jokaisella vähän omalla tapaa. Mä alotin sen pohjan piirtämisellä ja sit miettien kalusteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä - jokaiselle tulee taas varmaan ihan erilaiset muutenkin. Mutta sehän on elämän rikkaus :). Yksilöllisyys ja erilaisuus. Itse olen kapinoinut aina samankaltaisuutta vastaan. Antoisaa viikonlopua Kari :D

   Poista
 3. oi mikä kassi! mäkin sain tälläsen viherpiiperrys yrityksen, mut mul oli aika perus tuotteet. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)