tiistai 7. tammikuuta 2014

Kylmästä lämpimään

Tänään palasimme kaikki - lähes kaikki - jälleen koulunpenkille - kuka enemmän, kuka vähemmän väsyneenä. Väsymys johtui Loppiaispäivän matkastamme Tallinnaan, josta kerron lisää, kunhan saan kuvat koneelle.

Enivei - olimme harmissamme, koska meille luvattiin etäopiskelua tälle päivälle ja sitten se ei onnistunutkaan. Jos olisimme tämän tienneet etukäteen, emme todellakaan olisi matkaa varanneet kyseiseen ajankohtaan.

Päivän oppiaineena oli perspektiivi-piirtäminen, joka kuitenkin sujui paremmin kuin olin osannut odottaakaan. Päivä oli kiva ja jaksoimme nauraa eilisille kommelluksille. Ajatukset eivät kellään tahtoneet pysyä kasassa ja opettaja armahtikin meitä, päästäen meidät ajoissa kotiin. Kaunis kiitos siitä

Jo kolmatta päivää päässäni soiva kappale ei jätä minua rauhaan...


Huomenna on tiedossa näyteikkunasuunnittelua ja opettajamme ennen joululomaa kehittelemää pikku kivaa. Saimme jokainen (ensin leikattiin lehdistä sanoja, jotka arvottiin kaikkien kesken) yhden adjektiivin, yhden paikan ja yhden tuotteen, joiden pohjalta on tehtävä idea/tyylikortti ja lopulta näyteikkunaharjoitus. Omat sanani ovat: nerokkaat, kämppä ja Saarioinen. Saa nähdä mitä näistä syntyy :).

Viikon päästä meillä on oikean näyteikkunan teko ja sen suunnittelun kanssa alkaakin tulla jo kiire. Liike, johon menen on siis Luovat Langat-lankaliike. Idea minulla on ollut päässsäni jo aika kauan, mutta... Tänään huomasin kauhukseni, että en taida ehtiä saamaan haluamaani tapettia ikkunan taustaksi. Ja muukin rekvisiitta on vielä hakusessa.

Olisin halunnut jotain kaunista ja värikästä design-tapettiamuuten harmonisen somistuksen taustaksi. Eilen Tallinnassa kävimme varta vasten sitä etsimässä, mutta kaikki upeat tapetit olivat tilaustavaraa :(. Apua. Euran liikkeet eivät tänään olleet minulle avuliaita tapetin suhteen ja alankin olla jo epätoivoinen. Joko minun on huomenna lähdettävä "isommille vesille" tai sitten muuttaa suunnitelmaa tapetin suhteen. Suomalaiset ovat värien suhteen aika neutraaleja ja pelkäänkin, etten löydä haluaamani.

Koko viikko on tiivistä opiskelua, enkä haluaisi kuluttaa vapaata viikonloppua koulunkäyntiin.  Mitä tästä siis opimme? Pitää olla liikkeellä hyvissä ajoin ja kaikki hyvin suunniteltuina. Ja muistaa se kuuluisa varasuunnitelma. Lisätunnit vuorokauteen eivät myöskään olisi pahitteeksi.

Alla kuvia netistä löytämistäni ihanista Louise Bodyn tapeteista, jotka sävähdyttivät minua.
2 kommenttia:

  1. Aika lailla suomalaisten tapettimaku on sitä "perinteistä" kuviotonta, ikävä juttu sinänsä. Värejä pitää olla mun mielestä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on :(. Sama seinämaaleissa. Nyt kun on synkkää ja harmaata, niin oikein kaipaa värejä.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)