lauantai 19. lokakuuta 2013

10 visuaalisesti kaunista musiikkivideota

Perjantai-illan ratoksi päädyin katsomaan "sillä silmällä" (tässä tapauksessa opiskelun, eli visuaalisuuden kautta) musiikkivideoita. Mielelläni otan vastaan kommentteja siitä, mitkä musavideot ovat mielestänne visuaalisesti herättäviä. Ehdota myös tältä hyvin suppealta listalta puuttuvia, itsellesi kolahtaneita videoita :). Itselleni tärkein kriteeri on jälleen kerran tarina videon takana. 


Tässä 10 mielestäni visuaalisesti kaunista musavideota ( ei missään paremmuusjärjestyksessä):


 

1. Koko idea etsiä visuaalisia musavideoita lähti Suburban Tribesta, koska halusin linkittää heidän kappaleensa. Videossa on tarina, joka kolahti, samoin kuin jännät kuvakulmat ja harkitut yksityiskohdat.  Itse Ville Tuomi on lempparini myös persoonaltaan.

 
 
2. Viikate on myös yksi suosikeistani. Tämä video kertoo humoristisen "Suomikuvan", jossa tarinaa siivittävät muutamat väripilkut. Viihdyttävä.

 

3. Ai, ai - jos tämä ei ole visuaalisesti kaunista, niin ei mikään. Poets of the Fallin biiseissä on aina ideaa/tarinaa. Mikä miljöö -  olen rakastunut...

 

4. Menin sanattomaksi, kun oikein keskityin katsomaan videota. Fiilistelymusaa parhaimillaan (arvaatte varmaan minkälaiseen tunnelmaan). Näyttää niin yksinkertaisella tavalla tehdyltä, mutta lopputulos on tyrmäävä. Ihan nousi puna poskille.

 

5. Rihanna on timantti. Video on upea, kaunis. Itseäni tosin hieman häiritsi, että videossa oli liikaa elementtejä. Välillä totuus on, että "vähemmän on enemmän".
6. Rakastan videon värimaailmaa ja tarinaa. Eikä missään nimessä huono ole kappalekaan. Yksi mielestäni parhaista suomalaisista bändeistä. Vaikka Amorphis onkin hyvä livenä, niin kaipaisin heiltä lisää hyviä musiikkivideoita.

 

7. Osui ja upposi. Vaikka videossa ei paljon visuaalisia virikkeitä ollutkaan, niin minuun ainakin tehosivat. Taustat, lähikuvat ja intensiiviset katseet - vau. Sparzanzaa on päästävä katsomaan vielä joskus livenä.

 

8. Nightwish osaa teatraalisuuden, sanan hyvässä merkityksessä. Tämä video ei ehkä ole paras esimerkki siitä, mutta toimii. Valitettavasti Tarja Turusen kenkiin on vaikea kenenkään astua.

 

9. Gregoriaaninen musiikki, tarina ja sensuellisuus videossa tehoavat minuun. Enigmalla on useita hyviä kappaleita, joita kuuntelen halutessani tietyn mielialan, rauhan, rentoutuksen. 

 

10. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä oman aikansa legenda musiikkivideoiden tekemisessä. Videossa selkeä roolitus ja tarinan kerronta tanssin kautta. Tähän on hyvä lopettaa :)

5 kommenttia:

 1. Viikatteen meininki (ja musiikki) on myös meikäläisen sydäntä lähellä, siinä jotenkin yhdistyy huumori perisuomalaiseen synkkyyteen niiiin osuvasti!

  VastaaPoista
 2. Niin totta! Muistetaan taistella syysmasennustakin vastaan pisaralla huumoria ;)

  "Tuulesta kuuluu, ei ole kaikki kohdallaan
  yksi uupuu, eikä oikein jaksa toinenkaan
  Kuuta vasten voi nähdä suden ulvovan
  vaan ei aamukasteen nousevan lehtiin pihlajan

  Näitä minä mietin, mietin kun katson etelään
  ei ydintalvet siellä kalistele peitsiään
  Eikä päivä paista, paista itseään häveten
  voi matalista vesistä päästä kävellen, kävellen
  - vaan mepä käydään tuulta kylväen"  VastaaPoista
 3. Poets Of The Fall,aivan mahtava video!Visuaalisuus johtunee ehkä juuri siitä,että laulaja omisti ennen musauraa ja burnouttia mainostoimiston,että silmää varmasti on.Ja Amorphis,tosiaan jos saatais vielä näyttäviä videoita niin ai ai..vaikka kyllä laulajaakin kelpaa kattella =)

  VastaaPoista
 4. En tiennytkään tosta mainostoimistosta - se selittääkin paljon :D. Mehän voisimme vähän jeesata Amorphisin poikia, kun meiltä löytyy osaamista. Tiistaina musavideoiden kimppuun ja soittoa Joutsenelle ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä,hän myi sen ja niillä rahoilla tehtiin eka levy!!Ja kyllä kannatti ottaa se riski!Hei,hyvä idea eiku tuumasta toimeen! ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)