tiistai 1. lokakuuta 2013

Luomisen tuskaa

"Oppimiseen ei ole muunlaista alkua kuin ihmettely." 

- Platon -


Pitkä viikonloppu takana - huomenna "reippaana" koulun penkille. Viime viikolla opiskelimme mainontaa, visuaalista suunnittelua ja tietotekniikkaa. Ihan tyhjän panttina ei ole viikonloppuna tarvinnut todellakaan olla, sillä saimme etätehtäviksi väriopin, sekä mainonnan tehtäviä. Aikaa sain näihin tehtäviin kulutettua enemmän kuin tarkoitus olikaan, mutta olen lopputuloksiin tyytyväinen...

Luomisen tuska oli/on kova, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Selkä ei kiitä koneella istumisesta ja särkylääkkeitä onkin tullut napsittua kuin karkkeja. 


Lääkärin lausuntoja ja "pakkohoitoa"


Alkuun päästyä, ei vain malta lopettaa ja niinpä tein kotona vielä powerpoint-esitystä SHT-tukkuun. Esitys tulee pyörimään Rauhalassa asiakkaille ja saimme tehtäväksi toteuttaa sen ryhmänä. Oma tekeleeni on siis vain minun näkemykseni ja huomenna kokoamme yhteisen esityksen valmiiksi. Rauhalaa varten on vielä maalattava ikkunanpokia ja suunnitelmia hiottava valmiiksi. H-hetkeen vielä viikko aikaa :).

Väriopin etätehtävään kulutin aikaa tekemällä Polyvoressa ja Picasassa kuvakollaaseja väreittäin. Enemmän olisin voinut käyttää aikaa omaan tulkintaan tekstissä, nyt kirjallinen osuus on lähestulkoon kaikki kopioitu netistä. Onkin mielenkiintoista saada palaute tehtävästä. Aina on opittavaa ja parannettavaa.

Mainonnan tehtävä oli mielenkiintoinen ja hyvin löyhästi rajattu. Uskon, että jokaisella meistä on hyvinkin erinäköiset mainokset. Mainos/esite sai koskea itse valitsemaa yritystä tai tuotetta. Päädyin ensimmäiseen intuitiooni, joka oli Myllykylän tilan "Vanhanajan joulu". En ole koskaan käynyt kyseisellä tilalla ja siellä tuskin tällaista joulua järjestetään, mutta visioni oli selvä. Tilan nettisivut kolahtivat minuun ensi näkemältä ja varsinkin kuvien tunnelma on lumonnut minut. Ehkä vielä joskus tutustun tilaan paikan päällä...

Omaan joululahja-toivelistaani on tullut jo kaksi toivetta: kamera, sekä satulatuoli/kunnon työtuoli. Vähän kalliita toiveita, mutta toisaalta olen ollut tooooosi kiltti ;). Ja ahkera. 

Mexico-teemailtaan enää vajaa pari viikkoa ja suunnitelmat ovat lähes valmiita - toteutuksen kanssa onkin vähän niin ja näin. Ensi viikolla pitääkin sitten kiirettä. Ihana kuitenkin suunnitella. 

Ja arvatkaas vaan kuka haluaa matkustaa Meksikoon? 

Kuva Pinterestistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)