tiistai 22. lokakuuta 2013

Makunautintoja, rakkaudella

Tänään koulussa blogien tekoa ja matikkaa. Opiskelun ohessa suunnittelimme myyjäisiä ja mahdollista tulevaa "opintomatkaa". Seuraavat kaksi päivää tietotekniikkaa ja sitten taas pitkä viikonloppu :D.

Ensi perjantaiksi pitäisi suunnitella tyttären pyjamabileitä. Mikäs sitä suunnitellessa, mutta vähän kauhulla odotan itse juhlia. Lauma (onneksi vain pieni lauma) pyjamapukuisia nuoria neitejä valloittaa huushollin yötä myöten... 

Viime viikonloppu meni aivan toisenlaisissa merkeissä - parasta laatuaikaa. Nautiskellen. Lauantaina tein ruokaa rakkaudella; paahdettuja bataattikuutioita, lohimedaljonkeja, limevoita ja vuohenjustosalaattia. Nam nam, vaikka itse sanonkin.  Bataatti on tosiaan mun uusin lemppari, samaten kuin sormisuola - mikä rakenne. Limevoi oli kyllä niin nappi valinta bataatin ja lohen kylkeen.

Vuohenjuustosalaatti
 


Vuohenjuustosalaatti


Sainte Maure President-vuohenjuustoa
pekaanipähkinöitä
salaattia oman maun mukaan
parmesaanilastuja
oliiviöljyä, tummaa balsamicoa
sormisuolaa, chilirouhetta
juoksevaa hunajaa
chilisiirappia

Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla (älä polta). Revi salaatti kulhoon ja sekoita joukkoon loraus öljyä ja balsamicoa, sekä mausteet.
Paista juustokiekot tilkassa oliiviöljyä kullanruskeiksi.
Lisää salaattiin kaikki ainekset, viimeistele hunajalla ja chilisiirapilla (tein tätä itse - laita vaaleaan siirappiin muutamaksi päiväksi pilkottuja chilejä, siivilöi. Säilytä jääkaapissa.)


Paahdetut bataattikuutiot


Bataatteja (1 iso bataatti riittää kahdelle)
oliiviöljyä
kuivattua korianteria
juustokuminaa, muskottipähkinää
sormisuolaa

Kuori ja kuutioi bataatti, laita kulhoon ja sekoita joukkoon loraus öljyä, sekä mausteet.
 Paahda uunissa 225 asteessa vajaa puoli tuntia.

Limevoi


75g voita/oivariinia
limen raastettu kuori
limen mehu
persiljaa hienonnettuna
ripaus suolaa

Sekoita esim. lusikalla huoneenlämpöinen voi pehmeäksi. Pese lime ja raasta kuori. Purista mehu samalla halkaistusta limestä. Sekoita kaikki aineet keskenään. Lusikoi voi tuorekelmun päälle ja muotoile tangoksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Lohimedaljongit paistoin kypsiksi paistinpannulla, oivariinin kera. Maustoin lohipalat ensin suolalla. 

Nautinnollisia hetkiä

2 kommenttia:

  1. Bataattia ja Lohta,nam,tuli nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin viitsii itselleen ja tytölle tehdä mitään erikoisempaa - makaroonilaatikkolinjalla yleensä mennään. On ihanaa kun on mies, ketä voi hemmotella ja nauttia samalla itsekin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)