torstai 17. lokakuuta 2013

Autiotalon taikaa

Pysähdyn usein miettimään autioituneita taloja. Miksi ne ovat jääneet tyhjilleen, millaisen tarinan seinät kertovat, mitä aarteita talo pitää sisällään ja voisiko autiotaloille antaa uuden elämän - uuden mahdollisuuden? Tänään koulussa teimme kattausharjoituksia. Sain aamulla uuden idean, kun näin omat punaiset vauvakenkäni. Tarina alkoi hahmottua päässäni, joskin se vähän muuttui matkan varrella etsiessäni kuvauspaikkaa.

Olen aina ihaillut erästä autiotaloa, mutta koskaan en ole uskaltautunut lähemmäs. Tänään päätin rohkaista mieleni ja astua "hylättyyn maailmaan". Aikani rämmittyäni, päädyin tekemään esillepanon ulko-oven eteen. Täytyy myöntää, että tavallaan myös kävin sisällä talossa (missä tosiaankin seinillä oli kerrottavaa)... Piha oli varsinaista viidakkoa ja hentoinen sade muuttui pikku hiljaa runsaammaksi. Mutta se toi vain lisäjännitystä kuvaukseen.Talo oli sisältä huonommassa kunnossa kuin odotin - toisaalta siellä oli myös paljon kaunista, mm. kaakeliuunit, kaunis kuviollinen lattia sekä hirsiseinää. Tein myös löytöjä, jotka kertoivat talon asukeista. Niistä ei sen enempää ;).

Minulla on talokuume ja kaiholla katselen Sepäntiellä tyhjillään olevia asuntoja. Mikä ihana idylli. Mieheni yritti toppuutella minua, että niissä on talvella kylmä jne.(jotain ihan toisarvoista), mutta kun minä TAHDON. Järjestä viis - tunteella mennään, niin kuin aina. Laitoin hakemuksen menemään, mutta turha varmaan edes haaveilla...

Minusta autiotalot pitäisi hyödyntää ja lahjoittaa vaikka nyt esimerkiksi minulle - yksi kerrallaan. Ja niin kaikki olisi kuin Valion Viola mainoksesta, joka on ehdoton lempparini. Harvemmin seuraan mainoksia, mutta se kyllä osui ja upposi. Haaveilua, haaveilua. 


Kuva: http://kivatjutut.blogspot.fi


Yritän saada muutaman kuvan kilpailuun (Arabian kattauskisa), joten käykää äänestämässä, jos pidätte kattauksistani. Ja laittakaa omia kattauksia mukaan. Kiva päivä oli jälleen - vaikka kylmyys iskikin - kaiken kruunasi vielä perjantaipullo-voitto. Ihanaa ja antoisaa torstaitaKattausten jälkeen tutustuimme vielä Decostudy-ohjelmaan, jonne teimme yhdet harjoitusesillepanot. Kiva, mutta aluksi ainakin aika vaikea ohjelma. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)