keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Amazing Eura Race

En edes muista, mistä Amazing Eura Race-kisaidea lähti liikkeelle. Olisiko ollut joku sekopäinen villi  normaali perjantai-työpäivän kevennys. Itselleni oli selvää, etten henkilökohtaisesti kisaan osallistuisi - kyllä olisi ollut kuolema lähellä, sen verran tosissaan tytöt kilpailivat. Suunnittelemisesta pidän ja ehdotinkin, että voisin toisen työkaverini kanssa järjestää kisan. 

Löimme päivän lukkoon (10.8.2013) ja niin alkoi armoton suunnittelu, joka vaati monta terassikäyntiä ;). Onni oli myötä ja kisapäivä oli sään puolesta täydellinen. Lajivalinnat menivät nappiin, hauskaa oli ja kisasta onkin tulossa jokavuotinen traditio. Osallistujia oli neljä, joista arvottiin kaksi joukkuetta. Kuljimme, ajan säästämiseksi, yhdellä autolla. Jokaisen tehtävän jälkeen avasimme vihjekuoren, jonka pohjalta joukkueiden tuli keksiä seuraavan tehtävän suorituspaikka. Kerron lyhyesti kilpailun etenemisestä.

Osakooste päivän lajeista1.Laji - Koritehtävä

Kummallakin joukkueella oli yhteensä neljä koritehtävää: päättely, lajittelu, ompelu ja palapeli. Aloitimme aika helpolla lajilla ja tytöt olivatkin tässä vaiheessa vielä siinä uskossa, että helppo päivä on edessä. 

Koritehtävä
 
2.Laji - Pyörätuolijuoksu

Ja niin päästiin tositoimiin... Kummallakin joukkueella oli pyörätuoli, joka piti kuljettaa vihjeessä annettuun paikkaan, niin, että koko ajan toinen istui kyydissä. Tytöt olivat hyvinkin tosissaan ja kovin kilpailuhenkisiä ja matka taittui todella hurjalla vauhdilla. "Levitä, levitä!"

Pyörätuolijuoksu

3.Laji - Melonta

Tämä oli yksi hauskimmista lajeista :). Eikä vähiten toisen joukkueen omintakeisen tyylin ansiosta. Joukkueiden tehtävänä oli meloa määrätty reitti mahdollisimman nopeasti. 

Melonta


4.Laji - Palloilu

Lajina oli maalien tekeminen, ensin ilman maalivahtia, sitten maalivahdin kanssa. Tässä lajissa näimme uskomattomia tyylejä, joita voimme ihailla myös kuvina. Alun perin suunnitelmissani oli saada EuPan pojat mukaan silmäniloksi, mutta valitettavasti heillä oli ottelu samaan aikaan. 

Palloilu
5.Laji - Ällötys

Tämä laji oli itselleni erittäin ällöttävä, koska inhoan yli kaiken matoja ja toukkia. Tilasimme kastematoja Hollannista, joista osa onnistui pakenemaan parvekkeellani. Harmikseni tytöt eivät olleet moksiskaan madoista - kisakuume oli ilmeisesti sen verran korkealla. Tehtävänä oli paljain käsin kaivaa matojen joukosta drinkkilappu, hakea drinksu (toisilla kävi tuuri juoman suhteen, toisilla ei...)ja juoda se mahdollisimman nopeasti. Erityiskiitos baarimyyjän tehokkaaseen toimintaan ja myötäelämiseen. Tämän tehtävän aikana ja sen jälkeen eräs kilpailija koki normaalin baari-illan vaiheet nopeutettuna ;). "Röyh"

Ällötys

6.Laji - Kiipeily

Tehtävänä oli kiivetä Palokunnanmäen laelle, käydä vesitornilla ja palata takaisin alas. Näimme uhkarohkeita vetoja, sekä hyytymisiä. Upaa, tytöt!

Kiipeily
7.Laji - Uinti

Välillä virkistäytymään :). Laji oli juokseminen ja/tai uinti rannalta läheiselle laiturille, missä piti huutaa tietty lause, ja palata takaisin. Tämän tehtävän jälkeen pidimme ruokatauon. Juomaahan meni luonnollisesti pitkin päivää - nestehukan ehkäisemiseksi.

Uinti

8.Laji - Eläintehtävä

Tämä laji oli kaikkein mieluisin, mutta samalla vei ehdottomasti eniten aikaa. Tehtävänä oli löytää aitauksen lampaista oma nimikkolammas ja irroittaa nimilappu. Painotin, että ryhmän tulisi toimia mahdollisimmman rauhallisesti ja metelöimättä. Eräs nimikkolammas oli arkaakin arempi ja niin vain kävi, ettemme lappua lampaalta saaneet pois kisapäivänä. Jätimme tehtävän kesken (poistimme lapun seuraavana päivänä)tämän lampaan kohdalta. Eläinrakkaiden laji  ehdottomasti.

Eläintehtävä
 


9.Laji - Romutehtävä

Tavallaan tämä laji oli myös hauska. Ainakin, kun seurasi kuinka neljättä kertaa akkua yritettiin raahata tarkistuspisteelle ;). Tehtävänä oli nimittäin löytää romujen joukosta neljä auton osaa: laturi, lämmityslaitteen moottori, vetoakseli ja valoviiksi. Eihän se helppoa ole, ei.

Romutehtävä

10.Laji - Luovuus

Aina pitää kannustaa luovuuteen, joten viimeinen tehtävä oli sitä itseään. Jokainen sai kovettuvaa savea, mistä piti muovailla täydellinen penis. Pieni säälinpoikanen kävi mielessä katsoessamme, kuinka erästäkin penistä nuijittiin aika kovakouraisesti... Penikset pisteytettiin paikalle haalituilla ulkopuolisilla tuomareilla. Lopulta penikset pääsivät mielenosoituksellisesti koristamaan erästä keikkabussia. Toivottavasti luomukset toivat iloa ja sisältöä uudelle omistajalleen ;)

Luovuus


Enää oli jäljellä voittajien nimeäminen. Palkitsimme pokaalein molemmat joukkueet, eli tavallaan kaikki olivat voittajia. Lisäksi annoimme erityiskunniakirjat "reilulle pelaajalle" ja "luovalle hullulle".  Kaunis kiitos osallistujille - ensi vuonna uudestaan.

Voiton juhlaa

Lopuksi haluan kiittää yhteistyökumppaneita:
  
Nordic Wristbands (Amazing Eura Race-rannekkeet - erityiskiitos Jonelle)

Kirsi ja Pasi Laine (kanootti, jokirannan käyttö)

Public House (kisadrinkit, tarjoilu, matojen säilytys) 

Caster Master (kastemadot)

Myllyhovi (ruokailu)

Ketolan tila, Mannila (lampaat)

Auto-Lehto (sponsorointi, romutehtävä)

Sieravuori (sauna, illanvietto) 

PKP-Trading Oy (pokaalit)

Vistaprint (paidat, kynät, vihje- ja tehtäväkuoret)


5 kommenttia:

 1. Aivan mahtava! Oot kyllä aika naine ku jaksat järkkäillä tälläsiä! :')

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos :D. Kyllähän kisan järjestämisessä oli hommaa, mutta hauskaa oli...

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavaa vieläkin! Oli niin huippukiva päivä, lähtisin vaikka heti uudestaan. Eikun siis uutta suunnitelmaa vaan kehiin ja menoks :)

  oot huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ens vuonna uudestaan. Muista harjoitella sitä "tärkeintä" osa-aluetta... Täytyy kehitellä uusia lajeja. Kalan perkaamista yms ;)

   Poista
 4. Hei Kirsi,

  olisitko ystävällinen, ja ottaisit minuun yhteyttä sähköpostitse mahdollisimman pikaisesti.
  Osoitteeni on ella.malm@indiedays.com

  Aurinkoisin tervesin, Ella

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)