lauantai 28. joulukuuta 2013

Idyllinen Joulu

Ihana, idyllinen ja ikimuistoinen Joulu on takana ja on aika suunnata katse tulevaan vuoteen. Mutta tässä vielä kooste Joulunvietostamme Luomajärven kievarilla. Olen niin onnellinen yli odotusten onnistuneesta Joulusta ja ajasta, josta jäi elinikäiset, kauniit muistot. 

Lähdimme matkaan äitini, tyttäreni ja mieheni kanssa aatonaattona - päämääränä Ikaalinen. Yksi valintaan johtaneista syistä oli se, että tyttäreni rakastaa eläimiä yli kaiken ja hevoset ovat myös hänen sydäntään lähellä. Itse halusin välttää joulustressin ja viettää leppoisaa aikaa yhdessä minulle rakkaiden ihmisten parissa idyllisessä ympäristössä. Vanhemmat lapseni viettivät tämän joulun Mikkelissä ja he kävivätkin luonamme jo ennen joulua.

Saimme majoittua aivan uskomattoman kauniiseen Vanhan Majan mökkiin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ♥. Mökkimme oli aivan savusaunan vieressä, jota Sauna-Vaari lämmittikin jo aattoa varten. Terassilla odotti kaunis joulukuusi, johon saimme Majalta koristeita. Kauniimpaa idylliä ja rauhaa en olisi voinut kuvitellakaan. 

 Jos haluat tietää lisää joulunvietostamme, niin...



Palvelu oli erittäin ystävällistä, siitä yhtenä esimerkkinä Vaarin lahjaksi tuoma tilan marjaviini. Ainoa miinus Joulussa oli lumen puuttuminen :(. Vettä satoi joka päivä, välillä vähemmän, välillä enemmän. 

Aatonaaton iltana ohjelmassamme oli laavuretki. Alunperin matka piti taittaa reellä, mutta nyt tosiaan keli oli mitä oli ja lähdimme reissuun Aukusti-hevosen vetämillä kärryillä. Retken ajaksi jopa sade tyyntyi, mutta polku oli liukas ja kurainen, joten Aukusti jätti meidät kävelemään loppumatkan kauniisti valaistulle polulle kohti laavua. Laavulla isäntämme tarjosi meille iltapalaa, mm. nuotiolla halstrattua leipää, makkaraa, pullaa, kahvia, teetä sekä mehua. Sana idyllinen toistuu tekstissäni usein, mutta sitähän se oli. Tunnelma oli niin aito ja välitön. Nuotiosta hehkaava lämpö ja ympärillä vallitseva pimeys sekä luonnon läheisyys toivat varmasti meille jokaiselle lämmön sydämeen. Mikä tunnelma.

Aukusti



Jouluaaton aloitimme aamiaisella Vanhalla Majalla. Klo 13 oli jo luvassa Jouluruokailu Kievarilla. Pöydät todella notkuivat maistuvista herkuista. Ruokailun ohella lauloimme joululauluja kitaristin säestyksellä ja jopa Joulupukkikin ehti piipahtaa tuomassa pienet lahjat lapsille. Joulutunnelma herkisti osan meistä jopa kyyneliin asti. 

Kievarin pihapiiriä




  
Olimme varanneet tyttärelleni talutusratsastuksen aatoksi. Inhimillisten erehdysten takia ajat olivat menneet sekaisin ja jouduimme odottamaan vuoroamme 45 minuuttia. Vesisade yltyi yltymistään ja kun viimein oli tyttäreni vuoro, vettä tuli kuin saavista kaataen. Sydäntä lämmittävin hetki oli kuitenkin se, kun tyttäreni silmät loistivat kuin tähdet ja hän oli niin aidosti onnellinen - saatuaan jopa ratsastaa ilman talutusta. Hän tuskin oli huomannutkaan, kuinka paljon satoi ja miten uitettu hän itse (sekä taluttaja, että myös Hiro-hevonen) oli. Viimeistään silloin tiesin, miten oikea valinta paikka olikaan.

Valmiina lähtöön






Aattoillan yksi elämyksistä oli savusaunassa saunominen. Itse en ole koskaan savusaunassa edes käynyt ja olihan se hieno kokemus. Toisena vaihtoehtona olisi ollut mallassauna ja kylpytynnyri, mutta halusimme kaikki (aikuiset) savusaunaan, onhan se suomalaisen saunan esi-isä. Lauteille kiivettiin tikkaita, ympärillä aito saunan tuoksu ja pimeys. Kaiken kruunasi tietenkin vihtominen. Seuraavana päivänä kuvatessani pimeässä saunassa, pelästyin, koska kuvaan ilmestyi saunan henki ;).

 
Saunan henki


Iltapalan jälkeen lähdimme Ikaalisten kirkkoon Joulumessuun. Kello oli jo kymmenen illalla ja ajatuksena oli avata lahjat vasta messun jälkeen. Itse en ole uskonnollinen, enkä edes kuulu kirkkoon, mutta mielestäni joulukirkossa on oma tunnelmansa, mistä pidän. Tällä kertaa emme viipyneet kuin ehtoolliseen asti ja itse messu oli pienoinen pettymys.

Tyttäreni jaksoi sinnitellä siis lähes puoleen yöhön, jolloin odotus vihdoin palkittiin ja avasimme lahjat, joita tänäkin vuonna oli riittävästi. Hän jaksoi iloita jokaisesta saamastaan lahjasta, kuten me aikuisetkin. Itse sain mm. kauniin korutelineen, Kalevalan Myllynkivet-korun, Kumman kaa -dvd-boxin, cheekin levyn, suklaata ... Kiltti olen siis todistettavasti ollut. Odottamani kamera ei ehtinyt jouluksi, mutta pukki lupasi paketin minulle alkuviikoksi. Aivan upea kameralaukku ilmestyi paketista jo valmiiksi. Kiitos rakkaat.



Joulupäivän aamuna söimme vielä maittavan aamiaisen riisipuuroineen ja sitten olikin aika pakata sekä hyvästellä hevoset. Aika kului kuin siivillä ja nautimme jokainen rauhallisesta Joulusta hevostilalla. Oikein kaunis kiitos tilan väelle ♥. 

 
 







4 kommenttia:

 1. Ollaan siis oltu aika liki jouluna, tuosta kievarilta ei ole mun äidin luo kuin n. 10 km :) Kuvien perusteella on varmasti ollut ihana joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että olit lähellä ja olit ajatuksissani aina kun näin Jämin kyltin ;)

   Poista
 2. Savusauna,oi että!Aivan mahtava..itsekään en tunnusta olevani kovin uskonnollinen,mutta jouluisin kävin vuosia yökirkossa..sittemmin se on jäänyt kokonaan,harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi Jouluna sitten kirkkoon, itse tosiaan petyin kyseiseen Joulumessuun :(.

   Poista

Kiitos kommentistasi :)