Jouluiset makeiset
Vielä ehdit tehdä itse makeisia, vaikkapa lahjaksi. Ohessa muutama ohje kauniissa paketeissaan - nam. Mikä on sinun suosikkisi?
(Ohjeet ja kuvat Kodin Kuvalehden nettisivuilta)
Kaura-suklaapallot |
Kaura-suklaapallot
40–50 kpl
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl appelsiinimehua
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl appelsiinimehua
Kuorrutus
200 g maitosuklaata
200 g maitosuklaata
Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen mehun kanssa. Muotoile massasta
pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin kovettumaan vähintään 4
tunniksi, mielellään yön yli.
Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa. Pilko
suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho kattilan, jossa kiehuu
tilkka vettä, päälle. Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Älä päästä
vesihöyryä suklaan sekaan.
Pyörittele kaurapallot kahden teelusikan avulla
suklaassa ja nosta taas leivinpaperin päälle esimerkiksi tarjottimelle.
Anna suklaan kovettua jääkaapissa yön yli. Säilytä viileässä.
Suklaakola |
Suklaakola
30–40 kpl
100 g tummaa suklaata
1 dl tummaa siirappia
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
(1 tl kanelia)
1 dl tummaa siirappia
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
(1 tl kanelia)
Rouhi suklaa. Sekoita kattilassa siirapin ja sokereiden
kanssa. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Sekoita välillä varovasti
muutaman kerran. Nosta kattila liedeltä ja lisää loput aineet. Sekoita
hyvin.
Levitä seos leivinpaperin päälle noin puolen sentin
paksuiseksi levyksi. Jäähdytä jääkaapissa tunti tai pari. Ota levystä
karkkeja pienillä muoteilla. Voit leikata paloja myös esimerkiksi
taikinapyörällä. Anna kovettua yön yli.
Valkosuklaapalat |
Valkosuklaapalat
300 g valkosuklaata
pistaasipähkinänsydämiä
pähkinöitä
kuivattuja karpaloita
pistaasipähkinänsydämiä
pähkinöitä
kuivattuja karpaloita
Sulata suklaa vesihauteessa. Aseta tarjottimen päälle
leivinpaperi, jonka päälle kaadat sulaneen suklaan ohueksi levyksi.
Levitä pinnalle rouhittuja tai kokonaisia pähkinöitä ja kuivattuja
marjoja. Anna kovettua jääkaapissa. Taita levystä pieniä paloja ja anna
kovettua taas jääkaapissa. Säilytä viileässä.
Aprikoositryffelit |
Aprikoositryffelit
30–40 kpl
1½ dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata
100 g voita
½ dl sokeria
1–2 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2–3 dl kuivattuja, pieniä aprikoosipaloja
Pinnalle
1–2 ps (150 g) Marianne Crush -seosta
Kiehauta kerma.
Paloittele suklaa ja sulata kuumaan kermaan voin
kanssa. Lisää sokerit sekä kaneli. Sekoita varovasti, kunnes sokerit
ovat sulaneet. Kääntele lopuksi aprikoosipalat massaan. Jäähdytä ja anna
kovettua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Muotoile massasta epämääräisen muotoisia palloja.
Pyörittele pallot saman tien Marianne-rouheessa. Anna kovettua
jääkaapissa yön yli. Pakkaa lahjarasioihin ja säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi :)