sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukalenteri - 8.luukku

Joulunviettopaikka

Toisille perinteinen joulunviettopaikka on tärkeää, mutta jos kuulut siihen ryhmään, joka miettii vaihtoehtoista joulua, kuten minä itse, tässä muutama vinkki.

Joulunviettopaikka on toki kiinni monista seikoista, kuten esim. siitä, keitä jouluusi kuuluu, rahatilanteestasi ja juuri perinteistä. Omassa kotona tai sukulaisten luona vietettävä joulu on varmasti antoisa ja tuttu sekä turvallinen vaihtoehto. Itse asun pikku perheeni kanssa kerrostalossa, jossa on useita, hyvinkin erilaisia jouluja vietetty, mutta tänä vuonna kaipasin jotain uutta ja erilaista.

Kuten aiemmissa postauksissani olenkin kertonut, suunnittelu alkoi ryöstäytymään käsistä ja seikkailu nettimaailmassa toi aina vain uusia ja uusia ihania vaihtoehtoja. Lopulta päädyimme päädyin valitsemaan tämän joulun viettopaikaksi Luomajärven hevoskievarin. Ihastuin paikan idylliin ja koska tyttäreni rakastaa eläimiä yli kaiken, paikka on täydellinen. Olin suht hyvissä ajoin liikkeellä ja saimme tilalta varattua itsellemme mökin, ohjelmineen ja ruokailuineen. Ei siis stressiä, vaan tervetuloa valmis joulu maaseudun idyllissä. Kerron joulun vietostamme tarkemmin ajankohdan jälkeen.  

Kuva Hevoskievarin sivuilta

Lisää vinkkejä...

Joulunvietto mökillä, jossa tavallisesti olette vain kesäisin, on myös oma elämyksensä - tai vuokraa mökki paikkakunnalta, missä et ole ennen käynyt. Jos et ole mukavuudenhaluinen, miltä kuulostaisi erämaamökki kynttilänvaloineen ja ulkosaunoineen? Omassa rauhassa luonnon keskellä, ilman joulukrääsää.

Kuva erämaamökistä Karhulammelta, Keski-Suomesta

Jos haaveilet kartanoista ja entisajan loistosta, mikset viettäisi joulua sellaisessa. Esim. Kuralan kartanotila Yläneellä myy (tämä joulu varattu jo täyteen) jouluisia paketteja ohjelmineen. Jos sinulla on iso jouluseurue (ja rutkasti rahaa), vuokraa itsellesi kokonainen kartano palvelusväkineen -  vuokrattavissa oleva kartano on esim. Kekkolan kartano, Mikkelissä. Monet matkanjärjestävät tekevät jouluksi matkoja Viron kartanoihin, suht edullisesti, näistä esimerkkinä Pohjolan Matkat.  

Jos viihdyt laivalla - vietä joulusi risteillen. Voit myös matkustaa jouluksi ulkomaille. Jälleen vain taivas on rajana, jos sekään.
Itse siis päädyimme jouluun maalla. Ohjelmassa tulee olemaan mm. rekiretkeä, ulkoilua ja ruokailua valmiissa pöydässä. Maalaisidylliä, jouluaaton yökirkkoa unohtamatta. Elämyksiä ja nostalgiaa. 
Millainen on sinun joulunviettopaikkasi? Saitko tästä postauksesta ideoita omaan jouluusi tai ehkä ensi jouluun? Toivotan jokaiselle lukijalleni ihanaa joulun odotusta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)